Καλ/κό Μεσ/γίου: «Έχουμε πεισθεί… Τώρα πράξεις»

Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου
«Έχουμε πεισθεί για την καλή προαίρεση όλων.
ΤΩΡΑ χρειαζόμαστε πράξεις»

  • Ανακοίνωση του Συλλόγου
    Γονέων και Κηδεμόνων
    Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου

«Μετά την δημόσια τοποθέτηση του Συλλόγου μας με πρόσφατο δελτίο τύπου, λάβαμε πρόσκληση από την αξ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτ/νίας κα Μαρία Σαλμά σε συνάντηση που έλαβε χώρα την 1-8-2022.

Θέμα της συνάντησης, -τι άλλο;-, η στέγαση του Σχολείου μας σε δική του, αυτόνομη έδρα και δη στο κτίριο του ιδρύματος Γεωργίου και Ελένης Κυριαζή (πρώην 2ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου), πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας. Θέλουμε να υπενθυμίσουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η έδρα του Σχολείου μας, δεν αποτελεί μια απλή επιθυμία μας, αλλά αναληφθείσα υποχρέωση των αρμοδίων φορέων, ως αυτή έχει αποτυπωθεί στην απόφαση αποδοχής του δημοτικού συμβουλίου.

Παρουσία των νομικών συμβούλων της Περιφέρειας καθώς και μονίμων καθηγητών του σχολείου μας, η κα Αντιπεριφερειάρχης μας ενημέρωσε ότι η συγκρότηση της Διοικητικής Επιτροπής της Επαγγελματικής Σχολής Γεωργίου και Ελένης Κυριαζή, είναι αρμοδιότητα του Δήμου Μεσολογγίου.

Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που λάβαμε στην εν λόγω συνάντηση, ο Δήμος Μεσολογγίου είναι αυτός που οφείλει να γνωστοποιήσει τον ορισμό των μελών της στο αρμόδιο Τμήμα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και η τελευταία (Αποκεντρωμένη) να προχωρήσει στην απλή έγκριση της συγκρότησης της Διοικητικής Επιτροπής.

Εν συνεχεία, όπως άλλωστε μας δήλωσε με προθυμία η αξ κα Αντιπεριφερειάρχης, η ίδια θα συγκαλέσει ΑΜΕΣΑ την Διοικητική Επιτροπή ώστε αυτή πλέον να συσταθεί, να αρχίσει να διαχειρίζεται τα του κληροδοτήματος και επιτέλους να γίνει εν τοις πράγμασι η έδρα του Σχολείου μας.

Πράγματι οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τόσο την θετική διάθεση της κυρίας Αντιπεριφερειάρχου, όσο και την ενασχόληση των νομικών της συμβούλων με στόχο την επίλυση των όλως –κατά την άποψή μας- τυπικών και διαδικαστικών προυποθέσεων για την έναρξη λειτουργιάς του Κτιρίου Κυριαζή ως Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου.

Στη συνέχεια, ζητήσαμε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου, κο Κων/νο Λύρο, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα και με προθυμία και στις 02/08/2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση, στην οποία συμμετείχε μία εκ των ειδικών συνεργατών του, τηλεφωνικά ο νομικός του σύμβουλος καθώς και μόνιμοι καθηγητές του Καλλιτεχνικού σχολείου.

Ο κος Δήμαρχος μας διαβεβαίωσε ότι έχει υποβληθεί το σχετικό αίτημα περί έγκρισης της συγκρότησης της Διοικητικής Επιτροπής του κληροδοτήματος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και αναμένουμε την εγκριτική πράξη, προκειμένου το κληροδότημα να έχει πλέον νομική και ουσιαστική υπόσταση.

Ο κος Δήμαρχος εξέφρασε σε όλους τους τόνους την πρόθεσή του να αποκτήσει το συντομότερο δυνατό το Καλλιτεχνικό Σχολείο αυτόνομη στέγη, μιας και διευρύνεται έχοντας πλέον και λυκειακές τάξεις.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να έχουν λάβει χώρα όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ως άνω και να μην αναλωνόμαστε σε άσκοπες, χρονοβόρες και περιττές αντεγκλήσεις, υπό το πρίσμα της δήθεν επικάλυψης ευθυνών μεταξύ των συναρμόδιων φορέων.

Είναι καιρός για δράση και για συνεργασία.

Δεν είναι δυνατόν ένας απλός Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων να υποκαθιστά, άλλως να πρωτοστατεί και να ενεργοποιεί τους υπευθύνους, είτε θέλουν να συμπράξουν και να συνεργαστούν μεταξύ τους, είτε όχι.

Δεν αφορά τους πολίτες, δεν αφορά τους γονείς και πολύ περισσότερο δεν αφορά τα παιδιά μας, η δυσαρμονία σε προσωπικές ή μη σχέσεις μεταξύ των ιθυνόντων και η έλλειψη απλής επικοινωνίας.

Χωρίς συνεργασία και εγρήγορση τίποτε δεν πρόκειται να γίνει. Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο ΕΧΕΙ ΕΔΡΑ. Το κτίριο του Ιδρύματος Κυριαζή. Και γι αυτό παλεύουμε ήδη εδώ και δύο χρόνια τουλάχιστον.

Φθάνοντας αισίως, θέλουμε να πιστεύουμε, στο τέλος μιας μεγάλης πορείας προς τον στόχο μας για οριστική στέγαση του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου στο κτίριο του Ιδρύματος Κυριαζή, είμαστε υποχρεωμένοι να ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ όλους τους αρμόδιους φορείς για τελευταία φορά σε ΔΡΑΣΗ και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Οι εναπομείνασες ενέργειες είναι ελάχιστες και απλές, απλά χρειάζεται ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ.

Έχουμε πεισθεί για την καλή προαίρεση όλων. ΤΩΡΑ χρειαζόμαστε πράξεις. Εμείς ως Σύλλογος είμαστε πάντα εδώ να συνδράμουμε με κάθε τρόπο.

Ας μην ξεχνάμε ότι τα σχολεία δεν είναι μόνο κτήρια, αλλά χωρίς τα κτήρια σχολεία ΔΕΝ υπάρχουν.

Να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους μόνιμους καθηγητές του σχολείου μας, κυρίως την κα Ελένη Αντζουλάτου και τον κο ΓεώργιοΤσάτσο, αλλά και την κα Μαγιούλα Γκόρπα που με υπομονή και επιμονή αποτελούν συνοδοιπόρους μας στην μακρά πορεία μας προς την οριστική στέγαση του Καλλιτεχνικού Σχολείου μας, που αποτελεί ένα από τα επτά πανελλαδικώς σχολεία αυτής της ειδικότητας».


AgrinioStories