...
O Καιροσκόπος αντιγράφει τον καιρό
και προειδοποιεί για τα φαινόμενα…
Η Δημοκρατία των πατινιών και των καταιγίδων!
| Σάββατο, 16 Μαΐου 2026 |
Ο καιρός αναλυτικά από τον Καιροσκόπο
Στο Αγρίνιο σήμερα ο καιρός ξύπνησε με νεύρα, σαν δημόσιος υπάλληλος που του άλλαξαν τα πρωτόκολλα χωρίς εγκύκλιο. Συννεφιά, βροχές, καταιγίδες και νοτιοδυτικοί άνεμοι να περνούν πάνω από την πόλη σαν φήμες για ανασχηματισμό, ενώ η θερμοκρασία θα κινείται μεταξύ 10 και 16 βαθμών, αρκετή για να φοράς μπουφάν το πρωί και υπαρξιακή αμφιβολία το μεσημέρι. Μέσα σε αυτή τη μετεωρολογική υγρασία, τα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου απέκτησαν επιτέλους αυτοτελή λειτουργία, λες και κάποιος κατάλαβε πως δυο πόλεις δεν γίνεται να μοιράζονται το ίδιο ασθενοφόρο, τον ίδιο εκτυπωτή και την ίδια κατάθλιψη. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί, όπως βελτιώνεται πάντα η διάθεση του κράτους αφού πρώτα ταλαιπωρήσει τους πάντες για δεκαπέντε χρόνια.
Στη Δυτική Ελλάδα οι νεφώσεις θα συνεχίσουν να απλώνονται πάνω από την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, με σποραδικές καταιγίδες και ανέμους μέχρι 6 μποφόρ, ενώ στην Ιόνια Οδό ξεκινά η μεγάλη τελετουργία του ελληνικού πολιτισμού: εργασίες χρωματισμού σε σήραγγα με παράλληλη αναδιάταξη της πραγματικότητας. Οι οδηγοί προς Αντίρριο θα κάνουν τουρισμό υποχρεωτικά μέσω παλιάς εθνικής, θα πληρώνουν μειωμένα διόδια και θα αποκτούν την εμπειρία του να ταξιδεύεις στο 2026 με οδικό δίκτυο που θυμίζει μεταπολεμικό ντοκιμαντέρ. Οι μετεωρολόγοι μιλούν για σταδιακή βελτίωση του καιρού, αλλά κανείς δεν μιλά για βελτίωση της ψυχικής κατάστασης όσων θα χαθούν στον κόμβο Αβγού ψάχνοντας έξοδο.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα οι βροχές θα κινηθούν από τα δυτικά προς τα βόρεια, αφρικανική σκόνη θα καλύψει τον νότο και ο Χρυσοχοΐδης ετοιμάζει νέο πλαίσιο για τα ηλεκτρικά πατίνια, γιατί μπορεί η χώρα να μην κατάφερε να βάλει σειρά στα τρένα, αλλά αποφάσισε να ξεκινήσει από τα πατίνια. Έρχεται κόφτης ταχύτητας, αριθμός αναγνώρισης και υποχρεωτική ασφάλιση, ώστε σύντομα κάθε πατίνι να έχει περισσότερα χαρτιά από εργαζόμενο delivery.
Αύριο Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά καλύτερος, με λίγες βροχές στη Θράκη και αίθριο ουρανό στις περισσότερες περιοχές, ενώ στον κόσμο ο Πούτιν ταξιδεύει στην Κίνα για να συναντήσει τον Σι Τζινπίνγκ λίγες μέρες μετά τον Τραμπ. Ο πλανήτης μοιάζει να χωρίζεται σε στρατόπεδα, οι υπερδυνάμεις ανταλλάσσουν στρατηγικές συνεργασίες την ώρα που στο Αγρίνιο κάποιοι κοιτάζουν τον ουρανό και αναρωτιούνται αν αύριο θα απλώσουν ρούχα ή αν θα τους τα πάρει ο νοτιοδυτικός άνεμος μαζί με τον λογαριασμό της ΔΕΗ.
Ο καιρός συνοπτικά
Πηγές meteoclub.gr και emy.gr
Ελλάδα
| Προειδοποιήσεις |
Στην Ήπειρο καθώς και στη δυτική και κεντρική Μακεδονία
πιθανώς να εκδηλωθούν πρόσκαιρες χαλαζοπτώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
| Γενικά χαρακτηριστικά |
Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και από το απόγευμα στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, από τις μεσημβρινές ώρες στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη Μακεδονία, που πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές και από το απόγευμα στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά και στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια (περιοχές Πελοποννήσου, Κυκλάδων και Κρήτης). Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Σταδιακά από το απόγευμα στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα νότια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στο Ιόνιο, τις Κυκλάδες και το βόρειο Αιγαίο τους 22 με 24 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 24 με 26 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.
Αγρίνιο
Συννεφιά με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές με σταδιακή βελτίωση του καιρού από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔκές διευθύνσεις μέτριοι εντάσεως 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 βαθμούς η ελάχιστη έως 16 βαθμούς η μέγιστη.
Δυτική Ελλάδα
Νησιά Ιουνίου | Ήπειρος | Δυτική Στερεά | Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές μέχρι το απόγευμα. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Πρόγνωση για αύριο Κυριακή 17-05-2026
Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε υπάρχει πιθανότητα όμβρων στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 21 με 24 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 24 με 27 βαθμούς.
—————————————————————-


