Καιροσκόπος της Τρίτης, 28 Απρίλιου 2026


...

O Καιροσκόπος  αντιγράφει τον καιρό
και προειδοποιεί για τα φαινόμενα…

Το Δημόσιο κάθεται απέναντι από τον εαυτό του!

| Τρίτη, 28 Απρίλιου 2026 |


Ο καιρός αναλυτικά από τον Καιροσκόπο

Στο Αγρίνιο σήμερα ο ήλιος προβλέπεται να εργαστεί κανονικά, με λίγες νεφώσεις να περνούν σαν δημόσιοι υπάλληλοι σε διάλειμμα και κάτι μπόρες στα ορεινά να θυμίζουν ότι υπάρχει ακόμη φυσική δικαιοσύνη, έστω και τοπική. Οι άνεμοι, αδύναμοι και αμφίβολοι, κινούνται από μεταβλητές διευθύνσεις όπως και οι θέσεις των θεσμών, ενώ η θερμοκρασία ανεβαίνει από 13 σε 25 βαθμούς χωρίς να ρωτήσει κανέναν. Κάπου εκεί, ανάμεσα σε έναν ήλιο που επιμένει και μια συννεφιά που διστάζει, ο Δήμος Αγρινίου συντονίζεται με τους δήμους Αγράφων, Αμφιλοχίας και Καρπενησίου για τα αντισταθμιστικά της ΔΕΗ στον Αχελώο, με τα σύννεφα να συζητούν αν θα βρέξουν ή αν θα καταθέσουν προσφυγή. Η αντλησιοταμίευση στη Λίμνη Κρεμαστών περιμένει κι αυτή, ακίνητη σαν λίμνη που ακούει νομικά επιχειρήματα και δεν αντιδρά.

Λίγο πιο δυτικά, στη Δυτική Ελλάδα, ο καιρός είναι αίθριος αλλά με νεφώσεις που εμφανίζονται τις ώρες που οι άνθρωποι θυμούνται ότι έχουν προβλήματα. Οι άνεμοι πνέουν με 2 έως 4 μποφόρ, δηλαδή όσο χρειάζεται για να μην αλλάξει τίποτα ουσιαστικά, και η θερμοκρασία κυμαίνεται από 10 έως 26 βαθμούς, σαν την αγορά που ανεβοκατεβαίνει χωρίς λόγο. Στη Δυτική Αχαΐα ξεκίνησε η συγκομιδή της πατάτας, μιας πατάτας που δεν πουλήθηκε ποτέ και έμεινε στα χωράφια σαν ξεχασμένη είδηση ή καλύτερα σαν προϊόν που περίμενε στην ουρά για να μπει στην αγορά και και δεν βρήκε θέση στο καφάσι.

Σε όλη την Ελλάδα ο καιρός επιμένει να είναι γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις στα ορεινά που ρίχνουν όμβρους, με την ίδια συχνότητα που πέφτουν οι ευθύνες, τοπικά και επιλεκτικά. Η ορατότητα το πρωί περιορίζεται, όχι μόνο στα δυτικά και τα βόρεια αλλά και στα έδρανα των δικαστηρίων, όπου το Δημόσιο δηλώνει παρών στη δίκη των Τεμπών, αλλά με επιχειρήματα που μοιάζουν να ταξιδεύουν με τον άνεμο προς την πλευρά των κατηγορουμένων. Η θερμοκρασία μένει σταθερή, όπως και η αίσθηση ότι ότι κινείται δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα.

Αύριο, Τετάρτη, ο καιρός συνεχίζει την ίδια παράσταση, με νεφώσεις που αναπτύσσονται το απόγευμα και καταιγίδες που ίσως εμφανιστούν, όπως οι αντιδράσεις που αργούν αλλά έρχονται. Ομίχλες το πρωί καλύπτουν τα δυτικά και τα βόρεια, σε μια τελευταία πρόβα τζενεράλε για όσα ήδη δεν φαίνονται καθαρά. Και στον κόσμο, η άρνηση του Αρείου Πάγου να επανεξετάσει το σκάνδαλο των υποκλοπών πέφτει σαν βαριά υγρασία, κολλώδης και αόρατη, με την κυβέρνηση να κρατά ομπρέλα μόνο για τον εαυτό της και τους νομικούς να φωνάζουν μέσα σε έναν άνεμο που παίρνει τις λέξεις και τις πάει βόλτα στο τετράγωνο.

 

Ο καιρός συνοπτικά
Πηγές meteoclub.gr και emy.gr

| Γενικά χαρακτηριστικά |

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 ενώ στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας τους 24 με 26 βαθμούς και τοπικά στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Αγρίνιο

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας με τοπικές μπόρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από  μεταβλητές  διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφόρ  και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 βαθμούς η ελάχιστη έως 25 βαθμούς η μέγιστη.

Δυτική Ελλάδα

Νησιά Ιουνίου | Ήπειρος | Δυτική Στερεά | Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Τετάρτη 29-4-2026

Γενικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα βόρεια θα διατηρηθούν μέχρι αργά τη νύχτα.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανόν να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας τους 24 με 26 βαθμούς και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 27 βαθμούς Κελσίου.

 

—————————————————————-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *