ΙΝΚΑ: 20% ακριβότερο το τραπέζι των Χριστουγέννων

Περίπου κατά 20% ακριβότερα
σε σύγκριση με πέρυσι,
θα είναι το φετινό το τραπέζι των Χριστουγέννων,
σύμφωνα με τους υπολογισμούς
του Ινστιτούτου Καταναλωτή
Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας.

Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση καταναλωτών αναφέρει ότι διενήργησε έρευνα τιμών και προκύπτει ότι, το φετινό τραπέζι των Χριστουγέννων θα κοστίσει, περίπου, 147,15 ευρώ ενώ πέρυσι την πρωτοχρονιά, για τα ίδια είδη, το κόστος ήταν 119,25 ευρώ.

Eπιπλέον υπογραμμίζεται ότι στον υπολογισμό του κόστους δεν έχει ληφθεί υπόψη η τιμή για το ελαιόλαδο, το ηλεκτρικό ρεύμα και τα λεμόνια.

Πιο αναλυτικά αναφέρονται οι εξής τιμές για ένα τραπέζι τεσσάρων ατόμων:

  • 2 κιλά γαλοπούλα (11 ευρώ το κιλό) 22 ευρώ
  • 2 κιλά παϊδάκια (13 ευρώ το κιλό) 26 ευρώ
  • 1 κιλό λουκάνικα (9 ευρώ το κιλό) 9 ευρώ
  • Ντομάτες 300 γραμμάρια ( 2,5 ευρώ το κιλό) 0,75 ευρώ
  • Αγγούρι 1 ×0,70 ευρώ
  • Κρεμμύδια φρέσκα το ματσάκι 0,70 ευρώ
  • Λάχανο μάπα 1,5 ευρώ
  • Καρότα (2 το κιλό) 1 ευρώ
  • Πατάτες 1,2 ευρώ το κιλό
  • Τυρί φέτα (13 ευρώ το κιλό) 6,5 ευρώ
  • Κασέρι γραβιέρα (17,90 ευρώ το κιλό) 9 ευρώ
  • Κρασί εμφιαλωμένο (0,750 ml) 14 ευρώ
  • Αναψυκτικά (8 × 0,85 ευρώ) 7 ευρώ
  • Μπύρες (2 ×2,10 ευρώ) 4,20 ευρώ
  • Μελομακάρονα Κουραμπιέδες (1 κιλό) 16 ευρώ
  • Γλυκά 12 ευρώ
  • Φρούτα 3 ευρώ
  • Γέμιση γαλοπούλας 12 ευρώ

Σύνολο: 147,15.

 


Διαβάστε περισσότερες ΕΙΔΗΣΕΙΣ που αφορούν
στην επιβιώση και διαβίωση στην ΕΛΛΑΔΑ
κάνοντας clik πάνω στο λογότυπο που ακολουθεί

AgrinioStories Ελλάδα