Η ημέρα Natura στον Αμβρακικό – Δράσεις

Διήμερες εκδηλώσεις
για τον εορτασμό της Ημέρας Natura

Με διήμερες εκδηλώσεις γιόρτασε η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κοιλάδας Αχελώου και Αμβρακικού κόλπου του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α, την Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000 και την Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 21 Μαΐου το πρωί, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός της ακτής Βρυσούλας Πρέβεζας, ενώ παράλληλα δύτες της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας καθάρισαν το βυθό της θαλάσσιας περιοχής. Οι συμμετέχοντες κατάφεραν να απομακρύνουν πάνω από 10 σακούλες με σκουπίδια από την ακτή, ενώ οι έμπειροι δύτες ανέσυραν από τη θάλασσα ογκώδη αντικείμενα, όπως λάστιχα, μπάζα, σωλήνες, κεραμίδια κτλ. Η περισυλλογή των απορριμμάτων πραγματοποιήθηκε από φορτηγό του Τμήματος Καθαριότητας του Δήμου Πρέβεζας.

 

 

 

Την Κυριακή 22 Μαΐου, περιβαλλοντική ομάδα μαθητών του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας επισκέφθηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ερμηνείας και Διαδραστικής Ψηφιακής Ενημέρωσης, όπου ενημερώθηκαν από εκπρόσωπο της ΛΕΚ και από υπαλλήλους της Μονάδας για τα σκουπίδια που συλλέχθηκαν κατά τον υποβρύχιο και παράκτιο καθαρισμό, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη διαφύλαξης και προστασίας του θαλάσσιου πλούτου. Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν με σκάφος στον Αμβρακικό κόλπο, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη θαλάσσια βιοποικιλότητα και να γνωρίσουν από κοντά τα ρινοδέλφινα και τις χελώνες caretta caretta.

Η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κοιλάδας Αχελώου και Αμβρακικού κόλπου ευχαριστεί το Δήμο Πρέβεζας, τη Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας και όλους όσοι συμμετείχαν στις δράσεις που πραγματοποίησε και δεσμεύεται να συνεχίσει παρόμοιες δράσεις, που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών.

 

 

 

 


AgrinioStories