Ι.Σ.Α.: Άμεση ανάκληση της μετακίνησης των ακτινολόγων

Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου:
«Μετακίνηση ιατρών – ακτινολόγων
του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας-
Νοσηλευτικής Μονάδας Αγρινίου
για κάλυψη εφημεριών του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας»

  • ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου ενημερώθηκε στις 24/07/2023 πως με το υπ’ αριθμόν ΑΠ: 46270/20-07-2023 έγγραφο της 6ης ΥΠΕ με θέμα «Σχετικά με κάλυψη επιτακτικών εφημεριακών αναγκών του Ακτινολογικού τμήματος του Γ.Ν. Άρτας» καλούνται οι συνάδελφοι ιατροί του ακτινολογικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας- Νοσηλευτικής Μονάδας Αγρινίου να καλύπτουν εκ περιτροπής και τις εφημεριακές ανάγκες του ακτινολογικού τμήματος του Γ.Ν. Άρτας για τους επόμενους 3 μήνες προκειμένου να καλυφθούν άμεσες και επιτακτικές ανάγκες του Ακτινολογικού Τμήματος του Γ.Ν. Άρτας, με τις λεπτομέρειες για τα ονόματα των εφημερευόντων να καθορίζονται κατόπιν συνεννοήσεως των Διοικητών των Νοσοκομείων.

Με βάση τον αριθμό των ιατρών του ακτινολογικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας- Νοσηλευτικής Μονάδας Αγρινίου που καλούνται να καλύπτουν τόσο τις ανάγκες του πρωινού ωραρίου (Τμήμα Αξονικού Τομογράφου και Μαγνητικού Τομογράφου), όσο και την κάλυψη των εφημεριακών αναγκών όλο το μήνα, ήδη οι τρεις ιατροί του Τμήματος Αξονικού Τομογράφου δουλεύουν σε καθεστώς υπερεφημέρευσης με συνολικά 10 εφημερίες ο καθένας το μήνα, δηλαδή πολύ πιο πάνω από το ανώτατο επιτρεπτό αριθμό των 6 εφημεριών που υποχρεούνται να εκτελούν.

Το έγγραφο της 6ης ΥΠΕ περί μετακίνησης των συναδέλφων ιατρών- ακτινολόγων για διενέργεια εφημεριών και στο Γ.Ν. Άρτας θα τους αναγκάσει  να πραγματοποιήσουν μέχρι 14 και 15 εφημερίες το μήνα, πράγμα που θα οδηγήσει στη φυσική και πνευματική εξόντωσή τους. Και επιπλέον αξίζει να επισημανθεί πως η ανωτέρω εντολή μετακίνησης ζητείται σε μία περίοδο που το κάθε τμήμα του εκάστοτε νοσοκομείου έχει προβεί στον προγραμματισμό των καλοκαιρινών αδειών των συναδέλφων ιατρών.

Εάν λοιπόν η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ επιμείνει στη μετακίνηση των ιατρών- ακτινολόγων αυτό θα σημάνει και την αδυναμία εφημέρευσης του Τμήματος Αξονικού Τομογράφου του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας- Νοσηλευτικής Μονάδας Αγρινίου για όλες τις μέρες του μήνα σε μια καλοκαιρινή περίοδο που λόγω των μετακινήσεων των εκδρομέων η πιθανότητα τροχαίων ατυχημάτων είναι αυξημένη, και μη λησμονούμε πως το Τμήμα του Αξονικού Τομογράφου του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας- Νοσηλευτικής Μονάδας Αγρινίου καλύπτει τις περισσότερες μέρες του μήνα ολόκληρο το Νομό Αιτωλοακαρνανίας. 

Είναι λοιπόν αναμενόμενο η ψυχολογική πίεση που πέφτει στις πλάτες των συναδέλφων ιατρών – ακτινολόγων εύλογα να τους οδηγήσει στην απόφαση να παραιτηθούν όπως έχουν ήδη γνωστοποιήσει με έγγραφό τους στη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας- Νοσηλευτικής Μονάδας Αγρινίου με όλες τις συνέπειες που αυτό θα έχει για την Παροχή Υπηρεσιών Υγείας του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Σε συνέχεια των ανωτέρω, η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας- Νοσηλευτικής Μονάδας Αγρινίου με «εντέλλεσθε» υποχρεώνει του ιατρούς να καλύψουν το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας.

Καλούμε, λοιπόν, τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ όπως προβεί άμεσα στην ανάκληση της εντολής μετακίνησης των ιατρών – ακτινολόγων του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας- Νοσηλευτικής Μονάδας Αγρινίου για κάλυψη εφημεριών του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας. Σε διαφορετική περίπτωση οφείλουμε να επισημάνουμε πως μόνο οι ιατροί δεν θα είναι υπεύθυνοι για τη δυσλειτουργία του Ακτινολογικού Τμήματος και το κλείσιμο του Αξονικού Τομογράφου του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ | Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ | ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΡΩΣΣΑΣ

 


AgrinioStories