Γεν. Συνέλευση των ιατρών του Γ.Ν. Μεσολογγίου

Πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των ιατρών του Γ.Ν. Μεσολογγίου
με ικανοποιητική και αντιπροσωπευτική συμμετοχή

Συζητήθηκαν τα σχέδια νόμου που προτίθεται να προωθήσει η κυβέρνηση για το ΕΣΥ. Εκφράστηκε έντονος προβληματισμός και αντίθεση στις προωθούμενες αλλαγές. Η είσοδος ιδιωτών στο ΕΣΥ, η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, η μετατροπή των Νοσοκομείων από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ, τα «απογευματινά» χειρουργεία, τα κλεισίματα και οι συγχωνεύσεις Νοσοκομείων έρχονται να δώσουν τη χαριστική βολή στο ΕΣΥ και τη Δημόσια Υγεία. Ιδιωτικοποιούν το ΕΣΥ και βάζουν τον πολίτη να πληρώνει ξανά. Εκφράζουμε τη συνολική μας αντίθεση στις προτάσεις αυτές.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που έχουν προκύψει από τις αποφάσεις της καινούργιας διοίκησης, όπως η απόφαση «μετεκπαίδευσης» της συναδέλφου ακτινολόγου, οι σαρωτικές αλλαγές στους προϊσταμένους. Οι αποφάσεις αυτές και ο τρόπος επιβολής τους μας βρίσκουν ομόφωνα και κάθετα αντίθετους. Δημιουργούν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας στο ΓΝΜ και αν δεν είναι δείγμα αμετροέπειας, κακής διοίκησης και αυταρχισμού, μόνο εκ του πονηρού μπορούν να εξηγηθούν. Δηλαδή περαιτέρω απαξίωση πριν το τελικό χτύπημα.

Επίσης συζητήθηκαν οι σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό. Χαρακτηριστικά από 48 θέσεις ιατρών του Νοσοκομείου οι 22 είναι κενές και εδώ και χρόνια δεν προκηρύσσονται. Στα επίμονα ερωτήματά μας προς τους αρμόδιους καμία απάντηση δε λαμβάνουμε γιατί δεν πληρώνονται οι κενές θέσεις του οργανισμού.

Τα παραπάνωθέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη λειτουργία του Γ.Ν. Μεσολογγίου και την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής.

Με βάση τα παραπάνω αποφασίστηκαν οι απαραίτητες ενέργειες-παραστάσεις σε όργανα διοίκησης ( Διοικητής, ΥΠΕ).

Για τη ΓΣ

Η Τριμελής Επιτροπή του Γ.Ν. Μεσολογγίου

 


AgrinioStories