5 Ιουνίου 2023

Game Changer»: Να αλλάξουμε το παιχνίδι

Να αλλάξουμε το παιχνίδι
Να αντιστρέψουμε τους παραλογισμούς

Στα χρόνια της πανδημίας και ο πιο άσχετος πλέον κατάλαβε ποια είναι εκείνα τα επαγγέλματα που είναι κοινωνικά χρήσιμα και απολύτως αναγκαία για την επιβίωση μας.

Ένα από αυτά είναι και του νοσηλευτή. Αυτού του εργαζόμενου που η πολιτεία τον κακοπληρώνει και δεν αναγνωρίζει καν την επικινδυνότητα και τη βαρύτητα της δουλείας του, αφήνοντας τον να παλεύει μέσα σε επικίνδυνες συνθήκες εργασίας κυριολεκτικά μέσα στις ανθρώπινες ακαθαρσίες και στα αίματα, με νυχτέρια και αργίες ως τα 67 του χρόνια που αν καταφέρει να βγει αλώβητος από όλα τούτα τότε θα πάρει ένα ξεροκόμματο ως σύνταξη.

Βλέπετε στη χώρα μας, ο μέσος νοσηλευτής δεν έχει τη λάμψη ενός Ρουβά που μπορεί να τσεπώνει δεκάδες χιλιάδες ευρώ για 17 λεπτά εμφάνισης το βράδυ της πρωτοχρονιάς ή το θράσος ενός Φουρθιωτη που προστατευόταν από την ελληνική πολιτεία των “Αρίστων” με αστυνομικούς και ξεκοκάλιζε χιλιάδες ευρώ από διάφορα προγράμματα στήριξης της “υγιούς” επιχειρηματικότητας, ή την ξετσιπωσιά των περίφημων golden boys με τους παχυλούς μισθούς που μας ρουφούν το αίμα κάθε μήνα με τους δυσθεώρητους λογαριασμούς τους αλλά και των κάθε λογής Πάτσηδων βουλευτών κατά τα άλλα του ελληνικού κοινοβουλίου που αρπάζουν τα σπίτια του κοσμάκη πετώντας τους στο δρόμο.

Το ερώτημα βέβαια που οφείλουν να απαντήσουν όλοι οι μάχιμοι και έντιμοι νοσηλευτές, είναι πόσο θα ανέχονται όλους αυτούς τους πολιτικούς απατεώνες και τα τσιράκια τους που βάζουν πλάτη καθημερινά για την επικράτηση αυτής της αθλιότητας και ταυτόχρονα σήμερα τους ζητούν την ψήφο τους.

Τι άλλο πρέπει να γίνει για να αντιστρέψουμε τις παράλογες αξίες τούτου του κόσμου προκειμένου να τον φέρουμε στα ίσα του πριν να είναι αργά για όλους μας;

Καλή ψήφο λοιπόν.

 

*Η ανάρτηση έγινε με αφορμή τη χθεσνή παγκόσμια μέρα του νοσηλευτή και της νοσηλεύτριας
Φωτογραφία της ανάρτησης: Έργο του Banksy που απεικονίζει ένα μικρό αγόρι, να κρατά ψηλά μια νοσηλεύτρια του NHS (βρετανικό σύστημα υγείας), σαν να είναι σούπερ ήρωας, ενώ φαίνεται να έχει πετάξει σε ένα καλάθι, τον Μπάτμαν και τον Σπάιντερμαν. Το έργο αυτό «αποτίει φόρο τιμής» στη συνεισφορά των Βρετανών νοσηλευτών ενάντια στον κορονοϊό και κοσμεί το νοσοκομείο του Σάουθαμπτον. Ο Banksy ανέβασε το έργο στο Ιnstagram, με τίτλο «Game Changer», δηλαδή αυτός που αλλάζει το παιχνίδι.

Ανθολογώντας από το facebook

AgrinioStories