Φέρτε (χάπια) να πιω, για να ζεσταθώ

Τα νεύρα μου, τα χάπια μου κι ένα ταξί να φύγω

  • γράφει ο Γιώργος Κατσιπάνος

Την ώρα που ο λαός έχει δικαιολογημένα αγανακτήσει, έστω και σιωπηρά, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Σπυρίδων Γεωργιάδης βγαίνει ως κυματοθραύστης, αμολάει τη μια βλακεία πίσω από την άλλη, με σκοπό όχι να εκνευρίσει το κοινό αλλά μέσω του καταιγισμού των ηλιθίων λεγομένων του το μέσο μυαλό να μη μπορεί να ανταπεξέλθει και πλέον να οδηγείται στην απάθεια. Αν αυτός είναι ο σκοπός του τον έχει πετύχει στο 100%. Αν από την άλλη πιστεύει αυτά που κατά καιρούς ξεστομίζει τότε πρέπει οι συγγενείς του να απευθυνθούν σε ειδικούς ιατρούς και να αναλάβει πλέον η ιατρική επιστήμη την περίπτωση του.

Το τελευταίο κατόρθωμά του που νομίζω διεκδικεί τα πρωτεία από τα χιλιάδες που έχει πει, είναι το χθεσινό, οπού δίχως ίχνος ενσυναίσθησης δήλωσε στην Εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 ότι οι πολίτες δεν κρυώνουν και δεν ανάβουν θέρμανση για «ψυχολογικούς λόγους».

 

 

Επειδή προφανώς μιλάμε για τις τελευταίες πράξεις του έργου – κωμωδία αυτής της Κυβέρνησης, που δίχως να ρωτήσει κανέναν μας έμπλεξε σε εμπόλεμη κατάσταση κι επειδή το αφήγημα «για όλα φταίνε οι άλλοι» έχει κουράσει και τον ψηφοφόρο της ΝΔ πλέον, αυτά που βγαίνουν από το στόμα του Αντιπροέδρου μοιάζουν μια τελευταία προσπάθεια να γαντζωθεί αυτή η Κυβέρνηση λίγο ακόμα στις καρέκλες της. Το σημείο 0 όμως φαίνεται ότι έχει φτάσει, αφού ακόμα και το εξώφυλλο της «Δημοκρατίας», που μόνο αριστερή φυλλάδα δεν τη λες, κράζει τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης αποκαλώντας τον φαφλατά (βλ. φωτογραφία).

Το ερώτημα πάντως παραμένει κομβικό και καίριο. Ποιος θα αναλάβει μετά από αυτό το τσίρκο; Ποιος είναι ικανός; Ο ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάστηκε και απέτυχε κι αυτός. Άρα ποιος είναι κατάλληλος ή διατεθειμένος να αναλάβει την εξουσία αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος για το χάος που θα παραλάβει από αυτή την κυβέρνηση;

Η απάντηση δεν έχει δοθεί. Το σίγουρο όμως είναι ότι όταν έρθουν οι εκλογές όλοι πρέπει να κρατήσουμε μια στάση ευθύνης και όχι να απολαμβάνουμε μόνο τις βουτιές στη θάλασσα. Καιρός για μπάνιο υπάρχει. Ας αφιερώσουμε δέκα λεπτά από το χρόνο μας για την ψήφο. Για μας πρόκειται ούτως ή άλλως.

 


AgrinioStories