ΦΑΕ 2023 – LoveTrain2020, του Εμανουέλ Γκατ

Ο Εμανουέλ Γκατ, «LoveTrain2020».
Ένας από τους σημαντικότερους χορογράφους της γενιάς του,
φέρνει στην Πειραιώς 260 την ιδιαίτερη παράσταση

Από 22/6 έως: 23/6 – 9:00 το βράδυ
Πειραιώς 260 – Χώρος Η, Ταύρος
Διακεκριμένη Ζώνη 25€ | Ζώνη Α 5€ – 20€ | Ζώνη B 5€ – 15€
Πληροφορίες | Κρατήσεις: aefestival.gr

Το LOVETRAIN2020 είναι ένα έργο για την ουτοπία, λέει ο ίδιος ο Εμανουέλ Γκατ. Τον ανέφικτο, ιδεώδη «μη τόπο» όπου η συμβίωση χωρίς συγκρούσεις μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Η ουτοπία στα έργα του Γκατ δεν παρουσιάζεται σαν ιδέα αλλά πραγματώνεται στον τρόπο που δημιουργείται η χορογραφία.

Σώματα που ενώνονται και απομακρύνονται, δυναμικές ομαδικές χορογραφίες, ντουέτα και σόλο ξεδιπλώνονται πάνω σε αξέχαστες επιτυχίες των Tears for Fears, της βρετανικής new wave μπάντας, ανακαλώντας την synth-pop ουτοπική ατμόσφαιρα της δεκαετίας του 1980.

Τα κοστούμια, σχεδιασμένα από τον Τόμας Μπράντλι, χορευτή της ομάδας του Εμανουέλ Γκατ, με τον όγκο και τη θεατρικότητά τους εξυπηρετούν και αναδεικνύουν ιδανικά τη γραφή του Ισραηλινού χορογράφου, ενώ οι κιαροσκούρο φωτισμοί, σε επιμέλεια του ίδιου του Γκατ, επιτείνουν την μπαρόκ, λαμπερή, πληθωρική ατμόσφαιρα της παράστασης.

Το σόου του Ισραηλινού δημιουργού είναι μια βαθιά ανάσα φρέσκου αέρα, ένα χορογραφικό πυροτέχνημα που μεταφέρεται στη σκηνή από ένα θίασο εξαιρετικών χορευτών. Μια πραγματικά ιδιαίτερη παράσταση με θερμή υποδοχή διεθνώς, ένα θέαμα στο σταυροδρόμι χορού και μουσικής που έχει συγκινήσει το κοινό όπου έχει ταξιδέψει.

Το LOVETRAIN2020 είναι ο Εμανουέλ Γκατ στα καλύτερά του!

Ταυτότητα παράστασης

Χορογραφία – Φωτισμοί Emanuel Gat
Μουσική Tears for Fears
Κοστούμια Thomas Bradley
Κατασκευή κοστουμιών Thomas Bradley, Wim Muyllaert
Συνδημιουργία – Ερμηνευτές Eglantine Bart, Thomas Bradley, Robert Bridger, Gilad Jerusalmy, Péter Juhász, Michael Loehr, Emma Mouton, Rindra Rasoaveloson, Ichiro Sugae, Karolina Szymura, Sara Wilhelmsson, Jin Young Won.
Τεχνική διεύθυνση – Επιμέλεια φωτισμών Guillaume Février
Ήχος Frédéric Duru
Βεστιάριο Marie-Pierre Calliès
Παραγωγή Emanuel Gat Dance / Marjorie Carré, Mélanie Bichot

Συμπαραγωγή Festival Montpellier Danse 2020, Chaillot – Théâtre national de la Danse, Arsenal Cité musicale – Metz, Theater Freiburg

Υποστήριξη Romaeuropa Festival

Η Emanuel Gat Dance υποστηρίζεται από French Ministry of Culture and Communication, DRAC Provence Alpes-Côte d’Azur, Région Sud – Provence-Alpes-Côte d’Azur, Conseil Départemental des Bouches-du-Rhône. Οι διεθνείς περιοδείες του LOVETRAIN2020 υποστηρίζονται από το Γαλλικό Ινστιτούτο.

Στις 22 Ιουνίου μετά την παράσταση ακολουθεί συζήτηση.

 

 

 

 


AgrinioStories