Επανατοποθέτηση των προτομών στο Πάρκο

Επανατοποθετήθηκαν οι προτομές
των Παπαστραταίων και του Χατζόπουλου
στο Δημοτικό Πάρκο Αγρινίου

  • του Λευτέρη Τηλιγάδα

Τοποθετήθηκαν ήδη οι προτομές των Βαγγέλη, Γιάννη, Επαμεινώνδα, Σωτήρη και Χαρίκλειας Παπαστράτου στο δημοτικό πάρκο Αγρινίου.

Να σημειώσουμε  ότι, ως γνωστόν, οι προτομές του Βαγγέλη και της Χαρίκλειας Παπαστράτου είχαν κλαπεί, γεγονός που επέβαλε την επαναχύτευσή τους στα εκμαγεία του Καπράλου, τα οποία διάθέτει  η Εθνική Πινακοθήκη των Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ζητήθηκαν τα δικαιώματα από την Εθνική Πινακοθήκη, τα οποία και δόθηκαν στον Δήμο Αγρινίου, με την υποσημείωση πως αυτά δεν θα χρησιμοποιηθούν για εμπορικούς λόγους. Με το δικαίωμα αυτό και την ευγενική χορηγία ενός προσώπου, το οποίο δεν επιθυμεί την δημοσιοποίηση του ονόματός του, το σύνολο των προτομών που φιλοτέχνησε ο Καπράλος κοσμούν ξανά από προχθές την κεντρική είσοδο του Δημοτικού Παπαστρατείου Πάρκου.

Επίσης σήμερα το πρωί επανατοποθετήθηκε στο Πάρκο και η προτομή του Κώστα Χατζόπουλου που φιλοτέχνησε ο Κλέαρχος Λουκόπουλος στο ίδιο ακριβώς σημείο που βρισκόταν και παλιά, στη συμβολή δηλαδή της εσωτερικής διαδρομής που ξεκινάει από την είσοδο του μνημείου των καπνεργατών με αυτής που διατρέχει παράλληλα τον μαντρότοιχο των Παπαστρατείων εκπαιδευτηρίων.

 

 

 


AgrinioStories