Έμπρακτη αλληλεγγύη τώρα

Έμπρακτη αλληλεγγύη, στο διπλανό,
στο γείτονα, στον ξάδερφο, στον άγνωστο

ΜΟΥΔΙΑΣΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ από το αποτέλεσμα των εκλογών. Η δεξιοποίηση ή μάλλον η απότομη στροφή προς τα δεξιά μεγάλου κομματιού της ελληνικής κοινωνίας, εν έτη 2023 μόνο έντονο προβληματισμό μπορεί να δημιουργήσει. Προβληματισμό και αυτοκριτική.

ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ που είναι ουσιαστικά απούσα από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Μια Αριστερά που σηκώνει αναχώματα ιδεοληψίας αφήνοντας χώρο στις ακραίες φιλελεύθερες ιδεολογίες και τους managers να κουμαντάρουν τη ζωή μας και την καθημερινότητά μας. Αφήνοντας το κίνημα και την αλληλεγγύη με πρόφαση τις ιδεολογικές διαφορές. Δίνοντας όλο τον χώρο στις σύγχρονες ευρωπαϊκές ηγεμονίες – μοναρχίες να αλωνίζουν ελεύθερα καταπατώντας τα δικαιώματα μας με μόνο στόχο το κέρδος.

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΛΕΟΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ. Η παντοδυναμία συγκεντρωμένη στα χέρια ενός μόνο ανθρώπου, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη ακόμα και για τις βασικές δομές της προβληματικής  αστικής Δημοκρατίας. Όταν αυτός ο άνθρωπος είναι από τη φύση του και αλαζόνας τότε η κατάσταση γίνεται τρομακτική. Μια πραγματικότητα που παίρνει σάρκα και οστά με την διαφαινόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος.

ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ; Οι άνθρωποι το έχουν δηλώσει ξεκάθαρα. Ιδιωτικοποίηση Ε.Σ.Υ. (που σχεδόν έχει γίνει αλλά τώρα θα είναι και με τη βούλα ενός άρθρου Συντάγματος), άρση μονιμότητας δημοσίων υπαλλήλων και φυσικά ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Την ιδιωτικοποίηση του νερού είπαν ότι δεν θα την προχωρήσουν, αλλά δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος. Δεν χρειάζεται να αναφέρω την επικινδυνότητα και τις καταστροφικές συνέπειες που θα προκαλέσει στην όποια κοινωνική συνοχή αν κάποιος πειράξει κάποιο ή κάποια από τα τρία παραπάνω σημεία.

ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΔΥΣΚΟΛΕΣ, αφού θα γίνουν 700.000 πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, η ακρίβεια θα καλπάζει, τα ρεύματα θα κόβονται και πολλά άλλα, η μόνη λύση είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη, στο διπλανό, στο γείτονα, στον ξάδερφο, στον άγνωστο. Να απλώσουμε το χέρι ο ένας στον άλλο για να αντιμετωπίσουμε το δύσκολο και εγγύς μέλλον. Να πάψουμε να εναποθέτουμε τις ελπίδες στις εκλογές και στα ρουσφέτια του κάθε βουλευτή – πολιτευτή που μας κρατάνε δέσμιους σε μια άρρωστη κατάσταση.

 


Τα ενυπόγραφα άρθρα που δημοσιεύουμε εκφράζουν τον συντάκτη τους,
χωρίς να συμπίπτουν κατ’ ανάγκη και εξ ολοκλήρου  με την άποψη μας

AgrinioStories