Ε.Κ.Α.: Κάλεσμα για συγκροτήση ομάδων πυρασφάλειας

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου:
«Καλούμε τους εργαζόμενους
και τα σωματεία της πόλης μας
να συγκροτήσουν ομάδες πυρασφάλειας»

Σε «διαρκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα», καλεί το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου «όλα τα σωματεία, τους εργαζομένους και το λαό του Αγρινίουνα βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα»

Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου καλεί όλα τα σωματεία, τους εργαζομένους και το λαό του Αγρινίου να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα, να αναλάβουν τώρα πρωτοβουλία, για την προστασία του φυσικού πλούτου και της λαϊκής περιουσίας, μαζί με την άμεση διεκδίκηση μέτρων πρόληψης και πυροπροστασίας.

Οι τελευταίες μεγάλες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα αλλά και άλλες που είναι σε εξέλιξη, επιβεβαιώνουν για ακόμη μία φορά ότι ο λαός έχει αφεθεί απο το κράτος στο έλεος των φυσικών καταστροφών.

Το μόνο επιχειρησιακό σχέδιο που έχει η κυβέρνηση είναι το «τρεχάτε να σωθείτε» για το λαό, αλλά το κράτος λειτουργεί με κάθε πρόληψη για τα συμφέροντα των λίγων. Αυτές τις ώρες και λόγο των άσχημων καιρικών συνθηκών, οι εργαζόμενοι και ο λαός του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής, είναι ανάγκη να συμβάλουν με όλους τους τρόπους ώστε να περιφρουρηθούν και να προστατευτούν οι δασικές εκτάσεις και τα άλση της περιοχής μας, η λαϊκή περιουσία και πάνω από όλα να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες  ζωές  σε περίπτωση πυρκαγιών στην περιοχή μας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα απο το Κράτος, απο την Κυβέρνηση, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Αγρινίου να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα πρίν να είναι αργά…

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία της πόλης μας να συγκροτήσουν ομάδες πυρασφάλειας, να συνδράμουν τις δυνάμεις που όλο αυτό το διάστημα περιφρουρούν τα δάση, να συγκροτήσουν ομάδες πυροπροστασίας και κατάσβεσης και να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα. Το Ε.Κ.Α. θα πρωτοστατήσει σε αυτή την προσπάθεια.

Το Ε.Κ.Α. εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των δύο νέων συνανθρώπων μας, κυβερνήτη και συγκυβερνήτη του πυροσβεστικού αεροπλάνου που έχασαν τη ζωή τους καθώς επιχειρούσαν για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Κάρυστο.

Το νέο αυτό τραγικό δυστύχημα, του οποίου τα αίτια πρέπει άμεσα να διερευνηθούν, αποτελεί συνέπεια μιας διαχρονικά εγκληματικής πολιτικής και αναδεικνύει όχι μόνο τις δύσκολες συνθήκες της πυρόσβεσης, αλλά και την έλλειψη όλων των αναγκαίων μέτρων για να μη χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Το Δ.Σ.

Αγρίνιο 25/7/2023»

 


AgrinioStories