Δόξα: «Η Δημ. Αρχή Αγρινίου πρέπει να συμβάλει»

«Η Δημοτική Αρχή Αγρινίου πρέπει να συμβάλει,
έστω και συμβολικά σε οικονομική ενίσχυση των Αθλητικών – σωματείων έδρας της»

Έκκληση προς τη δημοτική αρχή του Αγρινίου « να συμβάλει, έστω και συμβολικά σε οικονομική ενίσχυση των Αθλητικών – σωματείων έδρας του, τα οποία είναι ενεργά στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, όπως άλλωστε έχουν πράξει πολλοί Δήμοι της χώρας (Γιάννενα, Πάτρα, Μεσολόγγι κ.α)», απευθύνει με επιστολή του οτο ΔΣ του Πολιτιστικού Αθλητικού Ομίλου Καινούργιου, «Δόξα Καινούργιου»

Ολόκληρη η επιστολή έχει όπως παρακάτω:

ΠΡΟΣ:
1) ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ protokolo@agrinio.gr
– Παπαναστασίου Γεώργιο – Δήμαρχο dimarxosag@agrinio.gr, dimarxos@agrinio.gr
– Ζαρκαβέλη Χρήστο – Αντιδήμαρχο Παιδείας & Αθλητισμού paideia1@agrinio.gr
– Καζαντζή Νικόλαο – Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου
2) ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ (ενημέρωσή τους δια του Δήμου)
Γνωστοποίηση:
α) Κοινότητα Καινούργιου de-thestiewn@agrinio.gr
β) Αθλητικά – Ποδοσφαιρικά Σωματεία Δήμου Αγρινίου
γ) ΕΠΣ Αιτωλ/νίας epsaitol1968@gmail.com
δ) Έντυπο και Ηλεκτρονικό Τύπο

Κύριε Δήμαρχε, κ. Αντιδήμαρχε, Κύριοι

Σας είναι γνωστά τα θεσμικά και οικονομικά προβλήματα των εν ενεργεία, αμιγώς ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων του Δήμου μας. Η ένταξη των νέων στην κοινωνία με υγεία αθλητική παιδεία, πρέπει να αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Μέρος αυτής της προσπάθειας, έχουν αναλάβει θεσμικά, τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία.

Για το λόγο αυτό η πολιτεία υποχρεούται το θέμα της στήριξης τους με κάθε θεσμικό, ηθικό και υλικό τρόπο, να το θέτει σε πρώτη προτεραιότητα ως κοινωνική αποστολή. Η βιωσιμότητα των αθλητικών αγωνιστικών σωματείων, θεωρείται αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε! Σήμερα οι διοικήσεις των Συλλόγων βιώνουν τη πλήρη εγκατάλειψή τους και μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στα τεράστια λειτουργικά έξοδα και τις συσσωρευμένες οφειλές τους, εγκαταλείπουν την προσπάθεια τους, με αποτέλεσμα η συρρίκνωση του δυναμικού της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, να είναι μια
οδυνηρή πραγματικότητα.

Εκτός των πάγιων θεσμικών και οικονομικών προβλημάτων που έχουν τα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία χρόνια τώρα, έχουν προστεθεί, (ιδιαίτερα στη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2021-2022), τα πάγια έξοδα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα (test, ιατρική πιστοποίηση κ.α.).

Τα πάγια λειτουργικά μας έξοδα (αθλητικό υλικό, αμοιβή διαιτητών, προπονητών, μετακινήσεις), δεν μπορούν να καλυφθούν από τις λιγοστές συνδρομές κάποιων μελών μας, δεδομένου ότι δεν λαμβάνουμε και καμία χρηματοδότηση από την πολιτεία.

Το σωματείο μας, η ΔΟΞΑ Καινούργιου, δεν συμπεριλήφθηκε στην πρόσφατη (ισχνή) οικονομική ενίσχυση από το υφυπουργείο Αθλητισμού, γιατί η «δαμόκλειος σπάθη» του ηλεκτρονικού μητρώου, δεν μας έδωσε τον απαραίτητο χρόνο ένταξης μας, σύμφωνα με το νέο νόμο – Αυγενάκη (του άρθρου 142 του ν. 4714/2020, Α’ 148), ως νέα διοίκηση.

Στο σημείο αυτό θέλουμε να ενημερώσουμε ότι είμαστε από τα ιστορικότερα σωματεία του νομού και το μοναδικό που συμμετείχε σε επίσημο πρωτάθλημα (στην – ΕΠΣΝ Αχαΐας – Ηλείας το 1966-67) και με την ίδρυση της ΕΠΣΝΑ (1968), ενταθήκαμε στη δύναμη της, όπου συμμετέχει ανελλιπώς στα τοπικά πρωταθλήματα. Είναι σημαντικό η αυτοδιοίκηση να ενισχύσει το υγείες ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, εάν θέλουμε οι συλλογικοί – αθλητικοί φορείς του δήμου μας να συνεχίσουν να υπάρχουν, για το σκοπό της ίδρυσής τους.

Η Δημοτική Αρχή Αγρινίου πρέπει να συμβάλει, έστω και συμβολικά σε οικονομική ενίσχυση των Αθλητικών – σωματείων έδρας της, τα οποία είναι ενεργά στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, όπως άλλωστε έχουν πράξη πολλοί Δήμοι της χώρας (Γιάννενα, Πάτρα, Μεσολόγγι κ.α).

Για τους λόγους αυτούς καλούμε τη Δημοτική Αρχή Αγρινίου και όλο το δημοτικό Συμβούλιο να δουν θετικά το αίτημά μας για έκτακτη χρηματοδότηση των ποδοσφαιρικών σωματείων. Δεν πάει άλλο «ο κόμπος έφτασε στο χτένι», είμαστε πριν το τέλος…

Με τιμή – Για την «ΔΟΞΑ»
Ο Πρόεδρος | Ο Γεν. Γραμματέας
Κώστας Διον. Κορδάτος | Καραθάνος Ευθ. Παντελής