Δήμαρχοι με αγωνίες, αρχιμανδρίτες με «γωνίες» κι άγριες μονομαχίες

Τα ‘μαθες τα νέα Μήτσο;
Δήμαρχοι με αγωνίες, αρχιμανδρίτες με «γωνίες»
και 47 φυλές μεσολογγίτικες

  • γράφει ο provocatorας

 

Τα ‘μαθες τα νέα Μήτσο; Γέμισαν τα αστικά κέντρα των δήμων με φώτα – άτιμα προγράμματα, λεφτά πεταμένα (προφέρεται με τον τρόπο του Παπαγιανόποιυλου στο παρακάτω βίντεο) – αλλά τώρα που ο Πούτιν κλείνει τις στρόφιγγες  και οι εργολαβίες τελειώνουν ήρθε νέα οδηγία λέει, που λέει ότι πρέπει να γίνει οικονομία στην ενέργεια αλλά τώρα που τα βάλατε τα led… απαγορεύεται να τα ανάψετε!!! Θα περνάτε μόνο από κάτω τα μεσημέρια να τα βλέπετε, να τα χαίρεστε και μέχρι εκεί. «Ταπηροκρανίαση» οι Δήμαρχοι.
Άνοιξε τη κουβέντα η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (δες ΕΔΩ) και μπήκαν στο παρλάρε τα κορυφαία αυτοδιοικητικά στόματα της χώρας… και πήγε το «ψέμα» σύννεφο, που λέει κι ο κουμπάρος μου.
«Οι περισσότεροι δήμοι δεν έχουν συστήματα τηλεμετρίας, ώστε να μπορούν να ελέγξουν κεντρικά τον φωτισμό της πόλης τους». Μια φράση που θα μείνει στην ιστορία. Την είπε ο Δήμαρχος Αγρινίου στο παραπάνω άρθρο, αλλά πέραν τούτου… άλλο τι ουδέν.

 

 

Και πάμε παρακάτω

Τόξερες εσύ Μήτσο μου, ότι ολόκληρη η «αχανής» Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας διαθέτει 216 ενοριακούς ναούς, 166 παπάδες, και 4 Διακόνους. Ούτε έναν, ούτε δύο ούτε τρεις… Τέσσερεις Διάκους, Μήτσο μου – άτιμη ειδήση, «άλλους τους κατεβάζεις κι άλλους τους ανεβάζεις στα τάρταρα». Και μια Αλαμάνα, ένα χάνι της Γραβιάς, ούτε για δείγμα.
Δεν τα λέω εγώ… Τα λέει ο Τζούμας στον ΕΞΑΨΑΛΜΟ (δες ΕΔΩ)
Αλλά δε λέει μόνο αυτά… Λέει κι άλλα…
Κάνει και ποίηση, δίνει κι ονόματα.  Για την Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, γράφει, «προορίζεται ωσάν έτοιμος από καιρό ο Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητρόπολης Δημητριάδος».
Σκιαγραφεί και χαρακτήρες: «Πρόκειται για ένα ταλαντούχο κληρικό ο οποίος έχει επιδείξει έργο θαυμαστό στην Μητρόπολη που υπηρετεί ως δεξιός Βραχίων του Σεβ. Δημητριάδος Ιγνατίου».
Κάνει και κριτική: «Ωστόσο αν αμβλύνει τις γωνίες και τις φήμες που τον ακολουθούν και τον φέρουν  ως σκληρό διοικητή θα τα καταφέρει να διαπρέψει σε μια Μητρόπολη άκρως πνευματική, έχοντας μάλιστα το προηγούμενο δύο σπουδαίων και φιλήσυχων προκατόχων του Κοσμά και του Θεοκλήτου».
Κατάλαβες, Μήτσο;Ο Κοσμάς και ο Θεόκλητος ήταν «φιλήσυχοι», ενώ η «δεξιά» του Ιγνατίου, είναι σκληροπυρηνική, έχει «γωνίες»… Και οι γωνίες έχουν «κατσαρίδες»… και οι «κατσαρίδες» είναι οι μόνες που θα επιβιώσουν ακόμα και μετά από μια πυρηνική καταστροφή…
Και δεν ξέρω αν κατάλαβες, αλλά έτσι και βγουν αληθινά τα λόγια του προφήτη, «θαμασφαειοκατωκοσμοσούλους» (Τόπος θυσίας κάπου στο μεσαίωνα την εποχή των σταυροφόρων).
Το νου σου, Μήτσο, γιατί ο Μεσαίωνας ήταν εδώ, είναι εδώ και θα είναι εδώ.

 

Τ

 

Και πάμε παρακάτω

Πήρε την «ρομφαία» του ο Μάριος (Δες ΕΔΩ) και βγήκε κι αυτός στη δημοσιά με το Σπήλιο, για να την «παίξουνε» λέει. στον Κωστάκη.
Ιταλικό western spaghetti στα σάλτσινα της σινετσιτά. Παρ’ το παιδί και κόσα, Μήτσο… Γιατί, «αν γλυτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα».
Πλάκωσαν και οι γηγενείς, 47 φυλές μεσολογγίτικες κι όλες Καψαλισμένες (πάει να πει εμπευσμένες από την αποφασιστικότητα του Καψάλη) και πάει ο Πουλόπουλος σύννεφο: «Καντήλι καίει ένας καημός, θα γίνει απόψε χαλασμός. Πηγάδι ανοίχτηκε βαθύ, απόψε κάποιος θα χαθεί». Η μητέρα όλων των μονομαχιών.
Κυριάκο, να με παρακολουθείς εμένα: Μην εξαγγείλεις εκλογές, θα θρηνήσουμε θύματα. Έμεινε απότιστη και στένεψε η αλάνα.Για ψήλου πήδημα θα γίνει το κακό!!!  Με παρακολουθείς;

 

 


AgrinioStories