Δημ. Αγορά Αγρινίου – Έκθεση αγιογραφίας

Έκθεση αγιογραφίας της Σπυριδούλας Τσιρώνη
Την Τετάρτη 24 Απριλίου
στην Παλαιά Δημοτική Αγορά (πλατεία Δημάδη)

Την Τετάρτη 24 Απριλίου και ώρα 7,30 μ.μ. εγκαινιάστηκε στην Παλαιά Δημοτική Αγορά (πλατεία Δημάδη) η έκθεση αγιογραφίας της Σπυριδούλας Τσιρώνη.

Η κα Τσιρώνη καλωσόρισε τους επισκέπτες ευχαριστώντας τον Δήμο Αγρινίου και τον κο Χρήστο Γαρουφαλή για την πολλαπλή στήριξή του στην οργάνωση της έκθεσης. Στη συνέχεια η Θεολόγος κυρία Ευαγγελία Λύσσαρη έκανε γενική αναφορά στο νόημα της βυζαντινής εικονογραφίας συνδυάζοντάς το με τα έργα της έκθεσης τα οποία όπως ανέφερε,μέσω των χρωμάτων, εκφράζουν ευλάβεια και αρμονία και έχουν απώτερο στόχο την πραγμάτωση της καθαρά πνευματικής αποστολής των μορφών, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι, «…τα έργα που εκτίθενται έχουν σαφείς αναφορές στην Κρητική περισσότερο αλλά και στη Μακεδονική σχολή, σε μια προσπάθεια πιστής ακολουθίας για να εκφραστεί μέσω των χρωμάτων, ευλάβεια και αρμονία συνδυασμένα και με απώτερο στόχο να πραγματωθεί η καθαρά πνευματική αποστολή των μορφών.»

Ακολούθησε ξενάγηση από την αγιογράφο προς τους επισκέπτες.

Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων o Αντιδήμαρχος κ.Ανδρέας Σκαρτσάρης, ο Καλλιτεχνικός Δ/ντης της ΔΠΑ  κ. Χρήστος Γαρουφαλής και πολλοί φιλότεχνοι.

 

 

 

 

  • Η έκθεση θα διαρκέσει έως 12 Μαΐου 2024.

 Ώρες επισκέψεων:

  • Δευτέρα έως Σάββατο: 10:00 – 13:00 & 18:00 – 21:00,
  • Κυριακή:  11:00-13:00, αργίες κλειστά

Βιογραφικό

Η Σπυριδούλα Τσιρώνη γεννήθηκε το 1970 στη Μελβούρνη Αυστραλίας και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Μετά την ολοκλήρωση των παιδαγωγικών σπουδών της ασχολήθηκε με αυτό που την έλκυε από μικρή ηλικία, τη ζωγραφική. Είναι απόφοιτη της Σχολής Βυζαντινής Σχολής Αγιογραφίας της Ι. Μ. Πειραιώς με ειδικότητα στην Αγιογραφία – Ζωγραφική. Παρακολούθησε μαθήματα ελευθέρου σχεδίου στο Εργαστήριο «Κώστας Τσίγκρης» καθώς και σεμινάρια εικαστικού ενδιαφέροντος. Εδώ και 20 χρόνια αγιογραφεί Ιερούς Ναούς σε Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Λευκάδα αλλά και το εξωτερικό. Έχει διακοσμήσει επαγγελματικούς χώρους με χρήση διαφόρων υλικών ενώ έχει παραδώσει μαθήματα Ζωγραφικής – Αγιογραφίας σε ιδιωτικό χώρο στο Αγρίνιο και στον πολιτιστικό χώρο «ARTηρία».

Από το 2014 μέχρι σήμερα διδάσκει Αγιογραφία στο Εικαστικό Εργαστήρι του δήμου Αγρινίου.

Έχει παρουσιάσει το έργο της σε ατομικές εκθέσεις στη Γερμανία (2002), στη Σαντορίνη (2006), ενώ συμμετείχε με έργα ζωγραφικής και αγιογραφίας στην έκθεση «11 φίλοι στην Πάρο» (2009), στην αίθουσα τέχνης του Πνευματικού Κέντρου Λευκαδίων (2010) και σε ατομική έκθεση ζωγραφικής – αγιογραφίας (2014) στον πολιτιστικό χώρο «ARTηρία» στη Λευκάδα. Το 2024 παρουσιάζει την πρώτη ατομική της έκθεση στο Αγρίνιο με τίτλο «Εν αήχω φωνή» στο κτίριο της παλαιάς Δημοτικής Αγοράς της πόλης.

 

 

Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα
με click στο Posted in Τέχνες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *