30 Ιανουαρίου 2023

Είμαστε η χώρα των ελλείψεων και των παραλείψεων

Είμαστε μια χώρα
που τα τελευταία χρόνια
ζει μέσα σε μια μόνιμη και σταθερή ανεπάρκεια
  • του Πέτρου Κατσάκου

Είμαστε η χώρα των ελλείψεων και των παραλείψεων. Είμαστε μια χώρα που μονίμως κάτι της λείπει. Και όταν μιλάμε για ελλείψεις δεν αναφερόμαστε στο κάτι παραπάνω που και… χωρίς αυτό θα τα καταφέρουμε, αλλά μιλάμε για τα αναγκαία και τα βασικά.

Γιατί είμαστε η χώρα που πήγε να τα βάλει με μια θανατηφόρα πανδημία χωρίς ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Είμαστε η χώρα που πέρασε μέσα από τη φουρτούνα της Covid χωρίς ΜΕΘ και θωρακισμένα νοσοκομεία. Τα αποτελέσματα, γνωστά.

Είμαστε η χώρα που τα καλοκαίρια πάει να τα βάλει με τις πυρκαγιές χωρίς το απαραίτητο έμψυχο δυναμικό και χωρίς πυροσβεστικά μέσα. Το αποτέλεσμα και σε αυτή την περίπτωση γνωστό, με τη μισή χώρα να γίνεται στάχτη.

Είμαστε η χώρα που πάει να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση επιδοτώντας με δημόσιο χρήμα το καρτέλ της ενέργειας που κερδοσκοπεί ανενόχλητο καταγράφοντας πρωτιές ακρίβειας σε όλη την Ευρώπη. Είμαστε η χώρα που πάει να περάσει μέσα από τα κύματα του πληθωρισμού και της ακρίβειας με φτηνά επικοινωνιακά τρικ τηλε-υπουργών.

Είμαστε η χώρα που καλείται να αντιμετωπίσει μια αναμενόμενη από τους επιστήμονες έξαρση των ιώσεων με τα ράφια των φαρμακείων άδεια από τα απαραίτητα φάρμακα και τα νοσοκομεία υπό διάλυση.

Παντού ελλείψεις. Και παντού παραλείψεις. Γιατί τίποτε από όλα αυτά δεν ήταν μη αντιμετωπίσιμο εάν είχαμε μια κυβέρνηση που νοιάζεται, που ενδιαφέρεται, που θέλει και μπορεί.

Για κακή μας τύχη, όμως, εμείς έχουμε μια κυβέρνηση που αδιαφορεί. Έχουμε μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Μόνο που σκοπός της δεν είναι η προστασία των πολλών, αλλά η ευημερία των λίγων…

 

Πηγή


AgrinioStories