7 Φεβρουαρίου 2023

Άνεσις 14 & 15/1 – Βικ o Βίκινγκ: Το μαγικό σπαθί

Βικ o Βίκινγκ: Το μαγικό σπαθί,
του Ερίκ Καζές

Το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023
στον Δημοτικό Κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ

Οι Βίκινγκ έρχονται με κέφι και μεταγλωττισμένοι στα ελληνικά.

Ώρα προβολής: 5:00 μ.μ. καθημερινά

 

 

Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, 2019 | Παραγωγή: Μπέντζαμιν Εϊ, Ναντίν Μομπό
Σκηνοθεσία: Ερίκ Καζές | Σενάριο: Ερίκ Καζές, Σοφί Ντεκρουαζέτ,
Ολιβερ Χαζλί, Φρεντέρικ Λενουάρ | Μουσική: Ούτε Ενγκελχαρτ
Ντουμπλάζ: Γιάννης Καραούλης, Πέτρος Κονόμου, Σκεύος Πολυκάρπου,
Εύρος Βασιλείου, Γιώργος Ευαγώρου, Κρίστη Χαραλάμπους, Θανάσης Δρακόπουλος,
Χάρης Αριστείδου, Μάρκος Δρουσιώτης, Άρης Κυπριανού, Χρήστος Γρηγοριάδης
Διάρκεια: 77 λεπτά | Διανομή: Tanweer

Ο Βικ ονειρεύεται να σαλπάρει με τον πατέρα του σε μέρη μακριά από τις σκανδιναβικές ακτές. Αλλά εκείνος δεν είναι και πολύ σίγουρος ότι ο γιος του έχει τα προσόντα να γίνει ένας τρανός και αληθινός Βίκινγκ. Ολα αλλάζουν όταν ο πατέρας του αρπάζει ένα μυστηριώδης σπαθί από τον μεγαλύτερο εχθρό του. Ο Βικ ξαφνικά βρίσκεται να ζει την περιπέτεια της ζωής του.

Βασισμένη στην σειρά παιδικών βιβλίων του Σουηδού Ρούνερ Τζόνσον «Wikie and the Strong Men», η οποία ξεκίνησε το 1963 και κράτησε για πάνω από 30 χρόνια για να γίνει μέσα στα χρόνια, μεταξύ άλλων, από ιαπωνική anime σειρά μέχρι και… θεατρικό μιούζικαλ, η ταινία προσπαθεί να ξανά συστήσει τους χαρακτήρες και τις ιστορίες τους σε μια νέα γενιά μικρών παιδιών, στα οποία απευθύνεται αποκλειστικά.

 

 

Και από μια πλευρά τα καταφέρνει έχοντας μια αρκετά προβλέψιμη ιστορία, παρά τις όποιες «ανατροπές» της, η οποία θα τους δώσει να καταλάβουν την σημασία του «όλα είναι δυνατά αν πιστεύεις στον εαυτό σου».

Από την άλλη βέβαια ο σχεδιασμός των χαρακτήρων είναι τελείως απλοϊκός, το animation διεκπεραιωτικό και υποτυπώδες με την ιστορία να μην προσφέρει καμία σχεδόν συγκίνηση ή έστω κάποιο αναπάντεχο ενδιαφέρον στους μεγαλύτερους, παραδομένη ολοκληρωτικά μέχρι το τέλος σε μια εκ του ασφαλούς προσέγγιση για τα όσα θέλει να πει.

Γενική είσοδος: 4 ευρώ

Πηγή

AgrinioStories