8 Φεβρουαρίου 2023

«Ναύπακτος. Η εξέλιξη του οικισµού…» την Κυριακή 15/1

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλ/νίας & Λευκάδος
και ο ∆ήµος Ναυπακτίας παρουσιάζουν
το βιβλίο της αρχαιολόγου Φωτεινής Σαράντη
«Ναύπακτος. Η εξέλιξη του οικισµού
από την προϊστορία έως το τέλος του αρχαίου κόσµου»

 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος και ο ∆ήµος Ναυπακτίας, συνδιοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της αρχαιολόγου Φωτεινής Σαράντη, Προϊσταµένης του Τµήµατος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων και Μουσείων της Εφορείας «ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ. Η εξέλιξη του οικισµού από την προϊστορία έως το τέλος του αρχαίου κόσµου».

Η αρχαία Ναύπακτος, µία από τις σηµαντικότερες πόλεις και λιµάνια της δυτικής Λοκρίδας και νότιας Αιτωλίας, δεν είναι ευρύτερα γνωστή, σε σχέση µάλιστα µε τον ιστορικό ρόλο που διαδραµάτισε κατά την αρχαιότητα, παρότι ερευνάται αδιάκοπα ανασκαφικά από την δεκαετία του 1960, µέσα από ανασκαφές που διενεργούνται από τις Εφορείες του Υπουργείου Πολιτισµού και Αθλητισµού, έχοντας αναδείξει σπουδαία ευρήµατα.

Το βιβλίο αποτελεί µία µακρά περιήγηση σε µία περίοδο 3.000 περίπου χρόνων, µέσα από την οποία παρακολουθείται η σταδιακή εξέλιξη του οικισµού και της επικράτειας της πόλης κατά τη διάρκεια των αιώνων και σκιαγραφείται η ιδιαίτερη γεωγραφική και πολιτιστική θέση της στο κέντρο του ηπειρωτικού ελλαδικού χώρου.

Η εκδήλωση θα πραγµατοποιηθεί την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023, ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ στο Λιµάνι Ναυπάκτου.

Η έκδοση χρηµατοδοτήθηκε µε την ευγενική χορηγία του Ιδρύµατος ∆ηµητρίου & Αίγλης Μπότσαρη και υλοποιήθηκε από το Ινστιτούτο του Βιβλίου – Καρδαµίτσα.

Η ∆ιευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων
Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος
ΟΛΥΜΠΙΑ ΒΙΚΑΤΟΥ

Ο ∆ήµαρχος Ναυπακτίας
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΚΙΖΑΣ

 


AgrinioStories