Αναιρέσεις: Περιβάλλον, κρίση και ενεργειακή φτώχεια

Φεστιβάλ Αναιρέσεις:
«Από την περιβαλλοντική κρίση στην ενεργειακή φτώχεια»

 

Ενώ η κρίση που προκάλεσε η πανδημία δεν έχει περάσει ακόμα, μια νέα ανισορροπία απειλεί το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα. Οι αυξήσεις των τιμών στην ενέργεια, τις πρώτες ύλες και τα τρόφιμα δημιουργούν πληθωρισμό ο οποίος με τη σειρά του φρενάρει την πολυπόθητη ανάκαμψη της οικονομίας, μετά τους περιορισμούς λόγω covid, και απειλεί με εξάπλωση της ενεργειακής φτώχειας  και της οικονομικής ένδειας σε όλο και μεγαλύτερα κομμάτια των λαϊκών στρωμάτων. Απέναντι στη λογική της αγοράς και του κέρδους απαντάμε με αγώνα για προστασία της φύσης και ζωή αξιοβίωτη, συνδέοντας τον αγώνα με το αναγκαίο πολιτικό πρόγραμμα για την αντίκρουση της περιβαλλοντικής καταστροφής του πλανήτη, ενάντια στο κεφάλαιο και τους κανόνες της «ελεύθερης αγοράς».

Παρασκευή 3/6 στις 19.30

Εκδήλωση με θέμα: «Από την περιβαλλοντική κρίση στην ενεργειακή φτώχεια»

Μέσα από αυτή την εκδήλωση τοποθετούμαστε και συζητάμε για την ενεργειακή κρίση αλλά και τις επιπτώσεις που έχει αυτή για την οικονομία και το βάρος που θα καλεστεί να σηκώσει ξανά η εργατική τάξη.

  • Αντώνης Δραγανίγος, ηλεκτρολόγος μηχανικός, μέλος της ΠΕ του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
  • Μαργαρίτα Λαμπροπούλου Βιολόγος, μέλος της νεολαίας Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης
  • Βάσσου Κική, αρχιτέκτονας, μέλος της Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού, Σεπολίων, Ακαδημίας Πλάτωνα

Σάββατο 4/6 στις 19:30

Εκδήλωση με θέμα: «Oι εξελίξεις στην Ουκρανία και η απάντηση του αντιπολεμικού κινήματος»

Μέσα από αυτή την εκδήλωση τοποθετούμαστε και συζητάμε για την αναγκαία διεθνιστική στάση των κομμουνιστών και του αντιπολεμικού κινήματος στις διεθνείς εξελίξεις μετά το ξέσπασμα του πολέμου στο έδαφος της Ουκρανίας και την επίδραση του στην ευρύτερη περιοχή μας.

Συζητάμε για το μέγεθος του κινδύνου που αποτελούν για την εργατική τάξη, τη νεολαία και τους λαούς, για την επίδραση στην περιοχή των Βαλκανίων και τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό. Η αναγκαία διεθνιστική απάντηση του αντιπολεμικού κινήματος μπορεί να αποτελέσει το μόνο αντίβαρο στις πολεμοχαρείς επιδιώξεις των αστικών τάξεων που οδηγούν τον κόσμο στη βαρβαρότητα. Μία απάντηση που στον ορίζοντα της συναντά την επαναστατική ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος που γεννά τους πολέμους των ενεργειακών οδών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και γεωστρατηγικών θέσεων. Απάντηση που αναδεικνύει την αναγκαιότητα της κομμουνιστικής προοπτικής!

  • Αντιπροσωπεία από το TIP-ΚόμμαΕργατώνΤουρκίας
  • Σωκράτης Πάντος, Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, μέλος της νεολαίας Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης
  • ΓιάννηςΕλαφρός, δημοσιογράφος, μέλος της Π.Ε. του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Διοργάνωση: νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Το φεστιβάλ «Αναιρέσεις» ανανεώνει και φέτος το ραντεβού του σε μια σειρά πόλεων πανελλαδικά αποτελώντας έναν ετήσιο θεσμό κοινωνικής, πολιτικής και πολιτιστικής αναφοράς για τη νεολαία και όχι μόνο!Στην Πατρα θα πραγματοποιηθεί στο νότιο Πάρκο  στις 3-4 Ιούνη.

 

 

 


AgrinioStories