Αμφιλοχία 9/7: «Μνήμη με ουρά» του Δ. Ινδαρέ

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές στην Αμφιλοχία
για την προβολή του ντοκιμαντέρ «Μνήμη με ουρά»

Το ντοκιμαντέρ «Μνήμη με ουρά», του διακεκριμένου σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ, θα προβληθεί το Σάββατο 9 Ιουλίου 2022 στις 20:30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Αμφιλοχίας (ημιώροφος Δημαρχείου), σε εκδήλωση η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Κέντρου Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Αμφιλοχίας.

Το ντοκιμαντέρ, διάρκειας 45 λεπτών,παρουσιάστηκε στο 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και αποτελεί ένα κινηματογραφικό δοκίμιο πάνω στη μνήμη και την επιβίωση με αφορμή αναμνήσεις ενός από τους τελευταίους εκπροσώπους  της γενιάς που έζησε τον πόλεμο,  με φόντο το μοναδικό περιβάλλον του Αμβρακικού Κόλπου. Παρών στην εκδήλωση θα είναι και ο ίδιος ο σκηνοθέτης, Δημήτρης Ινδαρές, ο οποίος θα έχει τη ευκαιρία να συνομιλήσει με το κοινό.

Προσκεκλημένοι είναι επίσης ο ζωγράφος Λέανδρος Σπαρτιώτης, ο οποίος έχει περάσει τα παιδικά του χρόνια στην Αμφιλοχία και την έχει αποτυπώσει εικαστικά στις πολυάριθμες ακουαρέλες του, καθώς επίσης και ο Κωνσταντίνος Κουτσικόπουλος, καθηγητής βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, ο οποίος διατέλεσε Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθαλασσών Αμβρακικού (μέχρι την πρόσφατη κατάργησή του οργανισμού).

Ο Δημήτρης Ινδαρές γεννήθηκε στην Πάτρα το 1964. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και σκηνοθεσία στη Σχολή Λυκούργου Σταυράκου. Εργάσθηκε ως βοηθός σκηνοθέτη κοντά στους Παντελή Βούλγαρη, Φρίντα Λιάππα, Διαγόρα Χρονόπουλο και Νίκο Περάκη.

Έχει σκηνοθετήσει τις ταινίες «Ο Τσαλαπετεινός του Wyoming» και «Γαμήλια Νάρκη», που απέσπασαν διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ, όπως επίσης ντοκιμαντέρ, διαφημιστικές ταινίες και ταινίες μικρού μήκους.

Έχει ασχοληθεί με την κινηματογραφική εκπαίδευση, διδάσκοντας σκηνοθεσία στο Τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΕΣΤΙΑ το δοκίμιο «Λενάκι, δυο φωτιές και δυο κατάρες», με αφορμή ένα δημοτικό τραγούδι του Μοριά.  Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

 


AgrinioStories