Αιτωλικό: 9η Συνάντηση «Θεάτρου Όψεις»

Πολιτιστικός, Μορφωτικός Σύλλογος «Το Αιτωλικό»
9η θεατρική συνάντηση «Θεάτρου Όψεις»

«Mε  χαρά,  σας ενημερώνουμε για την 9η διοργάνωση της Θεατρικής Συνάντησης «Θεάτρου Όψεις» και σας προσκαλούμε να συμμετέχετε σε αυτή», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός, Μορφωτικός Σύλλογος «Το Αιτωλικό», επικοινωνώντας την έναρξη της προετοιμασίας για την 9η Θεατρική Συνάντηση «Θεάτρου Όψεις».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως ακολούθως;

«Μετά από δύο χρόνια απουσίας απο τα πολιτιστικά δρώμενα λόγω Covid 19 η καθιερωμένη Θεατρική Συνάντηση Ερασιτεχνικών Ομάδων “Θεάτρου Όψεις” παίρνει και πάλι σάρκα και οστά! Πρόκειται για την ένατη  πλέον διοργάνωση του Θεατρικού αυτού Θεσμού στην πόλη του Αιτωλικού.

«ΘΕΑΤΡΟΥ ΟΨΕΙΣ»

Το «Θεάτρου Όψεις» είναι μια θεατρική συνάντηση, η οποία δεν έχει το διαγωνιστικό χαρακτήρα που έχουν άλλα ερασιτεχνικά φεστιβάλ. Πρόκειται για μια θεατρική γιορτή  και βασικός της σκοπός είναι να φέρει σε επικοινωνία το κοινό με το θέατρο και ταυτόχρονα να υπάρξει ένας γόνιμος θεατρικός διάλογος ανάμεσα στις ομάδες που συμμετέχουν. Το «Θεάτρου Όψεις», έχει γίνει πια θεσμός στην πόλη μας και στο Δήμο της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου.

ΤΙΜΩΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Στα πλαίσια των θεατρικών μας συναντήσεων κάθε χρόνο, τιμούμε έναν άνθρωπο τουΘεάτρου και των τεχνών, στον οποίο αφιερώνουμε το “Θεάτρου όψεις”. Ξεκινήσαμε  από καλλιτέχνες που κατάγονται από την περιοχή μας. Την πρώτη χρονιά, τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Αιτωλικιώτης ηθοποιός Γιάννης Βογιατζής, τη δεύτερη ο συντοπίτης μας ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου, Χρήστος Καλαβρούζος. Ακολούθησε η Αιτωλικιώτισσα συγγραφέας και  κριτικός θεάτρου Ροζίτα Σώκου. Στη συνέχεια, ο ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας, Γιάννης Καλατζόπουλος, Το 2016 τιμήσαμε τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κώστα Καζάκο. Το 2017, σειρά είχε ένας εργάτης του Θεάτρου, ο Σκηνογράφος Βασίλης Ραμμόπουλος, με μακρόχρονη θητεία στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου. Το 2018, τιμήθηκε η συντοπίτισσά μας, η ηθοποιός και συγγραφέας Έφη Παπαθεοδώρου. Όλοι τους, παραβρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους και τα θερμά τους λόγια στις τελετές λήξης του Θεσμού!

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ

Οι Θεατρικές Ομάδες που έχουν συμμετάσχει εώς σήμερα:

Την πρώτη χρονιά (2012) είχαμε φιλοξενήσει τις ομάδες : Θεατρική Ομάδα Ματαράγκας, Θεατρική Ομάδα Πυλλήνης – Πολιτιστικός Σύλλογος “Σημειωτόν“, Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Καινούριου, Θεατρική Ομάδα Παναιτώλιου – Σύλλογος “Χρήστος Καπράλος“,  Θεατρική Ομάδα “Θέατρο χωρίς Αυλαία” – Δημήτρη Σιούντα , Ναύπακτος.

Τη δεύτερη χρονιά (2013) είχαν συμμετάσχει: η Θεατρική Ομάδα Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Αγρινίου, η Θεατρική Ομάδα Άμφισσας – Μαγικό Θέατρο, η Θεατρική Ομάδα «Μπουλούκι», Αθήνα

Την Τρίτη χρονιά (2014) είχαμε φιλοξενήσει: τη Θεατρική Ομάδας της Ιτέας «Υποκριτέα Θεατρική Συντεχνία», τη Θεατρική ομάδα Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Αγρινίου και τη Θεατρική Ομάδα «Ανέμη» από την Κόρινθο.

Την Τέταρτη χρονιά (2015) φιλοξενήσαμε: τη Θεατρική Ομάδα Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Μεσολογγίου «Πρόβα», τη Θεατρική Ομάδα Παναιτώλιου, τη Θεατρική Ομάδα Γενικού Ενιαίου Λυκείου Αιτωλικού, το Θεατρικό Τμήμα Δήμου Αγρινίου και το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου “Θεατροφρένεια”.

Την Πέμπτη χρονιά (2016) φιλοξενήσαμε: τη Θεατρική Ομάδα Παραμυθιάς «ΘΕΑΤΟ»,  τη Θεατρική Ομάδα Πολ. &Μορφ. Συλλόγου Παραβόλας, τη ​Θεατρική Ομάδα Πολ. Συλλόγου Νεάπολης Αγρινίου «Παλαιόκαστρο» και τη Θεατρική Ομάδα Πολ. Συλλόγου Παναιτωλίου «Χρήστος Καπράλος».​

Την Έκτη χρονιιά, (2017) φιλοξενήσαμε: τη Θεατρική Ομάδα Φιλιατών, τη Θεατρική Σκηνή Κορίνθου «Ανέμη», τη Θεατρική Ομάδα Διστόμου, «Θεατροφρένεια», τη Θεατρική Ομάδα «Υφοποιοί», του Πολ. Συλλόγου Κομποτίου «Νικόλαος Σκουφάς»

Την Έβδομη χρονιά, (2018) φιλοξενήσαμε: την Θεατρική Ομάδα Πολιτιστ. Συλλόγου “Χρήστος Καπράλος”, Παναιτώλιο,Την Θεατρική Ομάδα Πολιτιστ, Συλλόγου Παραβόλας, Θεατρική Ομάδα “Οναρ” Πολιτιστ, Συλλόγου Ζάρκου. Τρίκαλα και το Θεατρικό Σχήμα “Γιάξε Μπόρε” – Αθήνα.

Την Όγδοοη χρονιά, (2019) φιλοξενήσαμε: την Θεατρική Ομάδα Πολιτιστ. Συλλόγου “Χρήστος Καπράλος”, Παναιτώλιο, τη Θεατρική Ομάδα Πρόζακ – Αγρίνιο, τη Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Αστακού καθώς και το σχήμα “Τσιριντσάντσουλες” από την Αθήνα. 
Επίσης πριν την επίσημη θέσπιση του φεστιβάλ έχουμε φιλοξενήσει ως Θεατρική Ομάδα και Σύλλογος ακόμα μία φορά τη Θεατρική Ομάδα «Θεατροφρένεια» από το Δίστομο και τρεις φορές το θεατρικό σχήμα «Τσιριντσάντσουλες» από την Αθήνα, καθώς και πολλά άλλα ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα, με θέατρο δρόμου και δρώμενα. Επίσης τον Χρήστο Καλαβρούζο που ερμήνευσε τον Θεατρικό Μονόλογο που έγραψε ο ίδιος για τον Μακρυγιάννη, την Μάρθα Φριντζήλα σε Σεμινάριο για το αρχαίο Δράμα, συνεργασίες και παράλληλες δράσεις στα πλαίσια του Φεστιβάλ Οινιαδών κ.α.

ΤΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ

Όσον αφορά τη φιλοξενία  καλύπτουμε:

Τα βασικά από ηλεκτρονικό εξοπλισμό (φώτα – ήχος) 
Δείπνο μετά την παράσταση, όπου η θεατρική μας ομάδα ανταλλάσει με τη φιλοξενούμενη απόψεις και ιδέες, γνωριζόμαστε και περνάμε υπέροχα κάθε φορά!

ΔΙΑΜΟΝΗ

  • Για μία ή δύο ομάδες 10-15 άτομα τη διαμονή σε ξενοδοχείο.
  • Διαμονή σε ιδιόκτητο οίκιμα για ομάδα 4-6 ατόμων.

Οι συντελεστές και οι συνοδοί των ομάδων που θέλουν να  έρθουν,  παραμένουν με δικά τους έξοδα(Οι διοργανωτές φροντίζουν κάθε χρόνο ακόμα και για τους συνοδούς-συντελεστές (επισκέπτες) να υπάρχουν κάποιες παροχές, όπως μειωμένη τιμή στα δείπνα και στη διαμονή, καθώς και να κάνουν τις απαραίτητες κρατήσεις στο ξενοδοχείο)

Οφείλουμε να αναφέρουμε το εξής:

Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες δυστυχώς, δε μας επιτρέπουν να φιλοξενούμε πάρα πολλές ομάδες γι’ αυτό και κάθε χρόνο, προσπαθούμε να φιλοξενούμε διαφορετικές. Από τις ομάδες λοιπόν που θα δηλώσουν συμμετοχή, γίνεται μία επιλογή με βάση αποκλειστικά τον παραπάνω παράγοντα, αναλόγως βέβαια και τις συμμετοχές. Δεν υπάρχει κριτική επιτροπή που επιλέγει τις ομάδες. Σε περίπτωση που οι συμμετοχές είναι πάρα πολλές και βολεύουν οι ημερομηνίες για παραπάνω ομάδες απ’ όσες μπορούμε να καλύψουμε, το ΔΣ του Συλλόγου μας έχει αποφασίσει να θέτει κλήρο, θεωρώντας ότι είναι η πιο δίκαιη διαδικασία. Παρ’ όλα αυτά, διατηρούμε ελπίδες, ότι θα έχουμε κάποια στήριξη από τη Δημοτική Αρχή και ότι δε θα χρειαστεί να προβούμε σε τέτοια διαδικασία. Έτσι λοιπόν αν κάποια ομάδα πιστεύει ότι  είναι μεν λίγο μακριά (1 – 2 ώρες) αλλά έχει αντοχές για να κάνει τη διαδρομή αυθημερόν, παρακαλούμε να το αναφέρει.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας!

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ & ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Τελική ημερομηνία υποβολής Συμμετοχής, 15 Ιουνίου 2022.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί ενδεικτικά από 15 Ιουλίου έως 7 Αυγούστου του 2022. Οι ημερομηνίες των παραστάσεων καθορίζονται μετά από συνεννόηση με τις ομάδες. Προτιμούμε μέρες όπως η Δευτέρα, Τετάρτη ή Κυριακή (χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό) λόγω του ότι είναι κλειστά τα μαγαζιά κ.ο.κ. Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται στο Υπαίθριο Θέατρο Αιτωλικού και ώρα βραδινή στις 9.00 μ.μ. Να σημειώσουμε πως δεν υπάρχει κάποια οικονομική αμοιβή για τις φιλοξενούμενες ομάδες. Ο μοναδικός σκοπός του Φεστιβάλ είναι η προσφορά μας στον πολιτισμό.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Εάν θέλετε να διευκρινίσετε κάποιες λεπτομέρειες πριν τη δήλωση συμμετοχής σας, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας στα mail  ή στο fb που δηλώνονται στο τέλος της σελίδας. Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας έως τις 15 Ιουνίου 2022.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος:

Θα ήταν τιμή μας, ακόμα και αν δεν είστε σίγουροι για τη συμμετοχή σας , να έρθετε σε επαφή μαζί μας και να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας για μια  τυχόν  επόμενη συμμετοχή σας.

Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας δεν έχετε παρά να συμπληρώσετε τη φόρμα  που ακολουθεί, η οποία απαιτεί κάποιες πληροφορίες για το έργο, τα άτομα, τους συντελεστές κ.ο.κ. και να μας αποστείλετε φωτογραφικό υλικό και  κάποιο βίντεο σε DVD ή σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική μορφή (σύνδεσμο Youtube , email κλπ) από την παράστασή σας εάν υπάρχει.

Κλείνοντας την πρόσκλησή μας, θα ήταν πολύ ευχάριστο για εμάς να γνωριστούμε  με την ευκαιρία αυτής της πρόσκλησης, και να συνυπάρξουμε σε μία γιορτή του Ερασιτεχνικού Θεάτρου!

Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας! Καλή επιτυχία σε ότι και αν κάνετε.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση εκτός από μήνυμα στις σελίδες μας στο facebook μπορείτε να επικοινωνήσετε στο mail  του Συλλόγου pmsetoliko@gmail.com, καθώς και στο mail της Θεατρικής μας Ομάδας etolikotheater@gmail.com

  • Τηλεφωνα για ενημέρωση/επικοινωνία:
  • 694 555 5148 (Αντώνης Χαραλάμπους)
  • 697 281 2941 (Mιχάλης Κότσαρης)
  • 697 636 0004 (Αστέρω Περγαντή)

Δηλώστε Συμμετοχή στο φετινή διοργάνωση «Θεάτρου Όψεις» 2022, συμπληρώνοντας και αποστέλλοντάς μας την παρακάτω φόρμα: ΦΟΡΜΑ_ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 


AgrinioStories