Αγρίνιο – Έργα διευθέτησης ρέματος Λυκοραχίτη

Έργα διευθέτησης
σε τμήματα του ρέματος Λυκοραχίτη
(Δυτικός κλάδος  Δύο Ρέματα)

Στην υλοποίηση ενός σημαντικού αντιπλημμυρικού έργου στην περιοχή Δύο Ρέματα, στο βορειοανατολικό τμήμα του Αγρινίου, προχωρά ο Δήμος Αγρινίου μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Γιώργο Παπαναστασίου.

Πρόκειται για τα «Έργα διευθέτησης σε τμήματα του ρέματος Λυκοραχίτη (Δυτικός κλάδος  Δύο Ρέματα)» προϋπολογισμού740.000,00 ευρώ.

Η παρέμβαση αφορά  στην κατασκευή  όλων των απαραίτητων έργων διευθέτησης στον  Λυκοραχίτη  για τον έλεγχο της χειμαρρικής ροής και την προστασία από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.  Η περιοχή των έργων εντοπίζεται στο βορειοανατολικό τμήμα  του Αγρινίου, στην περιοχή Δύο Ρέματα.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου πρόκειται για τη  συνέχεια της προσπάθειας για την αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου  : «Πρόκειται για ένα ακόμη έργο για την προστασία των δημοτών απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα. Συνεχίζουμε την παρέμβαση μας στον Λυκοραχίτη με ένα έργο που  θα ελέγξει τη χειμαρρική ροή και θα αποτρέψει διαβρωτικά και κατολισθητικάφαινόμενα».

 


AgrinioStories