Αγρίνιο | 13/6 | Χατζοπούλεια 2026


...

| Λαογραφικό-Ιστορικό-Φιλολογικό Μουσείο Αιτωλοακαρνανίας
Παναιτωλοακαρνανικός Σύλλογος Γυναικών
Σύλλογος «Οι Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Αιτωλοακαρνανίας»
Δήμος Αγρινίου|

Χατζοπούλεια 2026

| Mια ανοιχτή γιορτή για όλη την οικογένεια,
μια υπενθύμιση ότι ο πολιτισμός
δεν βρίσκεται μόνο στις αίθουσες και τα αρχεία, αλλά και στις πλατείες |


Το Σάββατο 13 Ιουνίου 2026, από τις 8:30 μ.μ., η πλατεία Χατζοπούλου στο Αγρίνιο μετατρέπεται για ακόμη μία χρονιά σε τόπο συνάντησης, επικοινωνίας και πολιτισμού. Μια γιορτή που έχει γίνει θεσμός και που υπενθυμίζει ότι οι δημόσιοι χώροι αποκτούν νόημα όταν γεμίζουν με ανθρώπους, μνήμες, τραγούδια και κοινές εμπειρίες.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Λαογραφικό-Ιστορικό-Φιλολογικό Μουσείο Αιτωλοακαρνανίας, τον Παναιτωλοακαρνανικό Σύλλογο Γυναικών, το Λαογραφικό Μουσείο Αιτωλοακαρνανίας και τον Σύλλογο «Οι Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Αιτωλοακαρνανίας», σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου.

 

 

Το πρόγραμμα θα ανοίξει με χαιρετισμό της προέδρου του Παναιτωλοακαρνανικού Συλλόγου Γυναικών, Λαμπρινής Αντωνάτου, ενώ θα ακολουθήσει προσφώνηση των επισήμων από την πρόεδρο του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Αιτωλοακαρνανίας», Κατερίνα Γιαννιώτη. Χαιρετισμό θα απευθύνει η αντιδήμαρχος Αγρινίου Μαρία Παπαγεωργίου, ενώ ενημέρωση για τη δράση και το έργο του Λαογραφικού Μουσείου θα πραγματοποιήσει η αντιπρόεδρος του Μουσείου Αικατερίνη Ξηλωμένου.

Ο Σύλλογος «Οι Ρουμελιώτες» θα παρουσιάσει χορευτικά δρώμενα, μεταφέροντας στο σήμερα ήχους, βήματα και αφηγήσεις που διασώζονται από γενιά σε γενιά. Η παράδοση εδώ δεν αντιμετωπίζεται ως μουσειακό απολίθωμα, αλλά ως ζωντανό στοιχείο πολιτισμού που συνεχίζει να ενώνει ανθρώπους διαφορετικών ηλικιών. Γι’ αυτό και στο τέλος της εκδήλωσης ο χορός θα περάσει από τους συλλόγους στον κόσμο, με το κοινό να συμμετέχει ενεργά στη γιορτή.

Στον χώρο θα υπάρχουν τραπέζια και καρέκλες για τους επισκέπτες, ενώ φαγητά, ποτά, αναψυκτικά και παγωτά θα διατίθενται από τα γύρω καταστήματα.

Τα Χατζοπούλεια παραμένουν μια ανοιχτή γιορτή για όλη την οικογένεια, μια υπενθύμιση ότι ο πολιτισμός δεν βρίσκεται μόνο στις αίθουσες και τα αρχεία, αλλά και στις πλατείες, εκεί όπου η κοινότητα συναντιέται, συνομιλεί και συνεχίζει να γράφει τη δική της ιστορία.

Ταυτότητα εκδήλωσης

  • Διοργάνωση: Λαογραφικό-Ιστορικό-Φιλολογικό Μουσείο Αιτωλοακαρνανίας, Παναιτωλοακαρνανικός Σύλλογος Γυναικών, Λαογραφικό Μουσείο Αιτωλοακαρνανίας, Σύλλογος «Οι Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Αιτωλοακαρνανίας»
  • Συνδιοργάνωση: Δήμος Αγρινίου
  • Ημερομηνία: Σάββατο 13 Ιουνίου 2026
  • Τίτλος: Χατζοπούλεια 2026
  • Χαρακτήρας: Πολιτιστική και λαογραφική εκδήλωση με χορευτικά δρώμενα και συμμετοχή του κοινού
  • Χώρος: Πλατεία Χατζοπούλου
  • Διεύθυνση: Πλατεία Χατζοπούλου, Αγρίνιο
  • Ώρα έναρξης: 8:30 μ.μ.
  • Είσοδος: Ελεύθερη

 

———————————————————————
Φωτογραφία αρχείου: Μνήμη Μαίρης Χρυσικοπούλου
Εμπνεύστηκε και οργάνωνε για πολλά χρόνια τα «Χατζοπούλεια»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *