Αεροδρόμιο Μεσολογγίου | 11/10 | Τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη στο Μεσολόγγι



Αεραθλητική Ένωση Πάτρας

Την Κυριακή το Μεσολόγγι φιλοξενεί περιφερειακούς αεραθλητικούς αγώνες
με επίκεντρο την τεχνολογία και τα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη


Το Αεροδρόμιο Μεσολογγίου φιλοξενεί αύριο, Κυριακή 11 Οκτωβρίου, τους Περιφερειακούς Αεραθλητικούς Αγώνες Τηλεκατευθυνόμενων Αεροσκαφών, δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους της περιοχής να γνωρίσουν από κοντά έναν ιδιαίτερο χώρο του αεραθλητισμού, που συνδυάζει την τεχνολογία με την πτητική δεξιοτεχνία. Οι αγώνες εντάσσονται στο ετήσιο πρόγραμμα της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας και πραγματοποιούνται από την Αεραθλητική Ένωση Πάτρας, με τη φιλοξενία τους στο αεροδρόμιο της πόλης να αποτελεί μια ακόμη ευκαιρία για την προβολή των αεραθλητικών δραστηριοτήτων στο Μεσολόγγι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αερολέσχης Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, η διοργάνωση αρχίζει στις εννέα το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις δύο το μεσημέρι, ενώ, αν οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέψουν την πραγματοποίησή της, οι αγώνες θα μεταφερθούν για την επόμενη Κυριακή, 18 Οκτωβρίου, με το ίδιο ακριβώς ωράριο.

Πέρα όμως από το αγωνιστικό κομμάτι, η εκδήλωση έχει και μια ιδιαίτερη εκπαιδευτική διάσταση, καθώς φέρνει το κοινό σε επαφή με τεχνολογίες που εξελίσσονται συνεχώς και αποκτούν ολοένα μεγαλύτερη σημασία στον χώρο της αεροπορίας. Τα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη δεν αποτελούν πλέον μόνο μια δραστηριότητα για ανθρώπους που αγαπούν τις πτήσεις και τις κατασκευές, αλλά συνδέονται με ένα ευρύτερο πεδίο τεχνολογικών εφαρμογών, οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν και σε κοινωνικά χρήσιμες υπηρεσίες. Αυτήν ακριβώς τη διάσταση επισημαίνει και η Αερολέσχη Μεσολογγίου, τονίζοντας ότι η γνωριμία με τον συγκεκριμένο τομέα μπορεί να προσφέρει ουσιαστικά ερεθίσματα, ιδιαίτερα στη νέα γενιά. Άλλωστε, η πρόσβαση στη σύγχρονη τεχνολογική γνώση δεν πρέπει να παραμένει προνόμιο των ειδικών, αλλά να αποτελεί δυνατότητα για όσο γίνεται περισσότερους ανθρώπους και κυρίως για τα παιδιά που αναζητούν νέους δρόμους στη γνώση και τη δημιουργία.

Η Αερολέσχη Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στους θεσμικούς και επαγγελματικούς φορείς της περιοχής, στους φίλους της αεροπορίας, αλλά κυρίως στους γονείς και στα παιδιά τους, να βρεθούν την Κυριακή στο αεροδρόμιο και να παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες. Είναι μια ευκαιρία να δουν στην πράξη πώς λειτουργούν τα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη, να παρακολουθήσουν τις δυνατότητές τους και να έρθουν σε επαφή με μια δραστηριότητα που συνδέει τον αθλητισμό με την τεχνολογική εξέλιξη. Για το Μεσολόγγι, η φιλοξενία τέτοιων διοργανώσεων μπορεί να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, εφόσον δεν περιοριστεί σε μια μεμονωμένη εκδήλωση, αλλά συνδεθεί με σταθερές πρωτοβουλίες τεχνολογικής εκπαίδευσης και συμμετοχής των νέων.

 

 

Ταυτότητα αγώνων

Διοργάνωση: Αεραθλητική Ένωση Πάτρας
Τίτλος: Περιφερειακοί Αεραθλητικοί Αγώνες Τηλεκατευθυνόμενων Αεροσκαφών
Χαρακτήρας: Περιφερειακή αεραθλητική διοργάνωση
με εκπαιδευτικό και τεχνολογικό ενδιαφέρον
Ημερομηνία: Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2026
με εναλλακτική ημερομηνία την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2026
σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών
Χώρος: Αεροδρόμιο Μεσολογγίου
Διεύθυνση: Αεροδρόμιο Μεσολογγίου, Μεσολόγγι
Ώρα έναρξης: 9:00 π.μ., με εκτιμώμενη ολοκλήρωση στις 14:00 μ.μ..
Είσοδος: Ανοιχτή πρόσκληση προς το κοινό,
Επικοινωνία: Αερολέσχη Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

 

 

Περισσότερα από AgrinioStories

Κτίριο Χρυσόγελου | 12/10 | Ε.Ι.Μ. – Έξοδος 1826–2026

Athens School CoOp | 11, 18 & 25/10 | Φιλοσοφικοί περίπατοι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *