Ρεπορτάζ για όσους ζουν «πίσω από τον ήλιο»

Διαβάσαμε ότι σε μερικά καφενεία
ξεκίνησαν κάποιες συζητήσεις
για όλους αυτούς που ζουν «πίσω από τον ήλιο»

  • γράφει ο provocatorας

Με αφορμή τη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο δήμαρχος Αγρινίου την ημέρα της έναρξης του 1ου Agrinio beach volley στο Αγρίνιο διαβάσαμε ότι σε μερικά καφενεία ξεκίνησαν κάποιες συζητήσεις για όλους αυτούς που ζουν «πίσω από τον ήλιο», αρνούνται την εξέλιξη και σχολιάζουν επικριτικά το άνοιγμα ενός παραθαλάσσιου σπορ στον αστικό ιστό των πόλεων της χώρας.

Αυτό κι αν ήταν είδηση!!! Σοβαρολογούν; Τα «οπίσθια του ήλιου» βρίσκονται στο Αγρίνιο;

Εμείς τα μόνα οπίσθια που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα ήταν τα οπίσθια του Χίλτον στην Αθήνα, περιοχή βέβαια, στην οποία ζούσαν αρκετοί Αγρινιώτες τα παλιά τα χρόνια αλλά να που ήρθε η ώρα να μάθουμε ότι κάποιοι Αγρινιώτες κατοικούν στα «οπίσθια του ήλιου» τα οποία μάλιστα βρίσκονται εδώ… Στο Αγρίνιο!!!

Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι προβοκάτορες που υποστηρίζουν ότι όλο το Αγρίνιο βρίσκεται χτισμένο στα «οπίσθια του ήλιου», αλλά αυτό δεν το βλέπει κανένας, γιατί οι διάφοροι τεχνικοί της τοπικής εξουσίας ανάβουν συνεχώς κάτι τεράστιους προβολείς μεγάλης ισχύος (επικοινωνία τη λένε αυτή την τεχνική οι επικοινωνιολόγοι), ρίχνοντας τεράστιες ποσότητες άπλετου φωτός πάνω σε ορισμένα πράγματα και καταστάσεις έτσι ώστε να αντανακλούν πάνω τους και να τυφλώνουν όλους όσους προσπαθούν να τα δουν με ανοιχτά τα μάτια. Για να μην τυφλωθούν τελείως λοιπόν, αναγκάζονται και τα κλείνουν. Κι όταν τα κλείνουν… αρχίζουν τα οράματα. Και να παραλίες στην άκρη στα Λυκοράχια, και να η ανάπτυξη στις παραλίες της Τριχωνίδας κ.ο.κ.

Αλλά, όπως είπαμε και παραπάνω, αυτά τα λένε οι προβοκάτορες. Εμείς που είμαστε της ερευνητικής δημοσιογραφίας και δεν έχουμε κλείσει ακόμα, αποφασίσαμε να πάρουμε σοβαρά υπόψη μας την είδηση που «μας έδωσαν στο πιάτο» οι συνάδελφοι και να ψάξουμε να βρούμε αυτή τη γειτονιά του Αγρινίου που ονομάζεται στα «οπίσθια του ήλιου» και να  ρωτήσουμε όσους μένουν εκεί «πώς την έχουνε δει» και τολμούν να ζουν ακόμα στα μαύρα τα σκοτάδια και μάλιστα να έχουν και άποψη

Εκπλαγήκαμε από το πόσο καρακέντρο ήταν η συγκεκριμένη περιοχή και κανένας μέχρι σήμερα δεν την είχε αντιληφθεί.

Αγρινιώτες, αγρινιώτισσες, αγρινιωτάκια, ναι!!! Σήμερα μπορούμε  με παρρησία να σας διαβεβαιώσουμε ότι όντως έχουν δίκιο οι συνάδελφοι. Τα «οπίσθια του ήλιου είναι στο Αγρίνιο!!!» Και ναι, σ’ αυτή την κατασκότεινη περιοχή ζουν αρκετοί Αγρινιώτες, οι οποίοι αρνούνται να δούν το άπλετο και μεγάλης ισχύος φως των προβολέων των τεχνοκρατών της τοπικής εξουσίας για να μην τυφλώθουν εντελώς, όπως υποστηρίζουν.

«Αδερφέ εμάς το σκοτάδι δεν μας φοβίζει», μας είπαν κάποιοι που συναντήσαμε στα αγρινιώτικα «οπίσθια του ήλιου». «Έχουμε συνηθίσει όμως μέσα σ’ αυτό να βλέπουμε πεντακάθαρα και τη γεωγραφία του τόπιου και τις αλήθειες των ανθρώπων που την κατοικούν. Αλίμονο σε αυτούς που έχουν τυφλωθεί στο άπλετο φως των προβολέων και δεν βλέπουν ούτε την τύφλα τους».

«Κατά καιρούς», συμπλήρωσε ένας άλλος, «εμείς «οι σκοταδιστές», έχουμε δει με τα μάτια μας μέσα στο σκοτάδι ένα σωρό ηλεκτρολόγους να κουβαλάνε στην περιοχή τεράστιους προβολείς και να τους ανάβουν, φωτίζοντας επιμέρους σημεία και περιοχές για να κάνουν να δούμε τη προκοπή μας, αλλά κανένας μας μέχρι σήμερα ούτε προκοπή είδε ούτε φως στην άκρη του τούνελ. Έτσι λοιπόν, αποφασίσαμε στη γειτονιά και μεις, να βλέπουμε με μάτια ορθάνοιχτα μέσα στο φυσικό σκοτάδι της περιοχής την αλήθεια των πραγμάτων και να αγωνιζόμαστε να κάνουμε τα σκοτάδια μας φωτεινά, παρά να μην μπορούμε να δούμε τίποτα από το εκτυφλωτικό φως που μας ανάβουν οι κατα καιρούς φωστήρες μπροστά στα μάτια μας, για να μας στραβώσουν εντελώς».

Αυτά μας είπαν, όσοι μένουν στη περιοχή «πίσω από τον ήλιο» στο Αγρίνιο, αυτά σας λέμε κι εμείς.

 

Υ.Γ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

AgrinioStories

One thought on “Ρεπορτάζ για όσους ζουν «πίσω από τον ήλιο»

  1. Σκεφτείτε όταν έρθει η ώρα να αντικατασταθεί η σκαφίδα από ένα σύγχρονο κολυμβητήριο………τι έχει να γίνει.

Comments are closed.