Κατανυκτικά τζαρτζαρίσματα

Στου Αη Κ’στόφορου τα μέρη | με το φυλλάδιο στο χέρι
και τζαρτζαρίσματα πολλά | να βγουν ενσταντανέ καλά

  • γράφει ο provocatorας

Τ’  Αη Κ’στοφόρ’ χτες στο Αγρίνιο και είχε κοσμοπλημμύρα. Θα έλεγα «κοσμοχαλασμό» αλλά αυτός έγινε μόνο το απόγευμα και αφορούσε το σπρωξίδι των υποψηφίων (ονόματα δε λέμε καριέρας δεν χαλάμε), για να βρουν «πρώτο στασίδι πίστα» μπροστά στην εξέδρα της κεντρικής και υπαίθριας θρησκευτικής τελετής που περιελάμβανε το πρόγραμμα της λιτάνευσης της εικόνας του Αγίου Χριστοφόρου.

Πήγε η κατάνυξη σύννεφο.

Έτσι και γινόταν κανένα θαύμα και έπαιρνε σάρκα και οστά ο άγιος, θα τον τσαλαπατούσανε κι αυτόν, για να πετύχει το ενσταντανέ με τον Μητροπολίτη μέσα και τον περιούσιο λαό στο βάθος.  Του χρόνου βέβαια, είναι ζήτημα αν ο καινούργιος δήμαρχος θα βρει παρέα να πει καμιά κουβέντα απ΄τον Αη Κστόφορο ως την πλατεία, αλλά αυτά είναι μαθήματα που θα μας δώσει ο δημόσιος χώρος στο εγγύς μέλλον.

Υποψήφιος βουλευτής, ο όποιος, παρόλες τις προσπάθειες τις οποίες έχει καταβάλει τα προηγούμενα χρόνια, για να αισθανθεί η έδρα του την απαλότητα των βουλευτικών εδράνων, δεν έχει καταφέρει ακόμα να εκλεγεί ούτε καν δήμαρχος στο χωριό του, διεκδίκησε και κατέκτησε την πρωτοκαθεδρία στον χθεσινό κοσμοχαλασμό.

Και να φανταστείτε ότι, ο συγκεκριμένος, ακόμα και στην ουρά που περίμενε έξω από το παλιό Άγιο Χριστόφορο, για να ασπαστεί, δήθεν, την εικόνα και να ανάψει ένα κερί, μπας και τον βοηθήσει ο Άγιος να «περάσει απέναντι», ακόμα κι εκεί μοίραζε φυλλάδια με χειραψίες κι ασπασμούς.

Κανένα σέβας!  «Χριστός Ανέστη… χρόνια πολλά… και το τυρί κουμπάρε!»

«Είναι και μορφωμένος άνθρωπος», μου είπε κάποιος! «Επτά γλώσσες», λένε, ότι ξέρει». 

«Μην του βάλεις παγωτό μπροστά στο στόμα, το πάει το “μεταφραστικό” ροδάνι».

Άσε το ύφος! 

Όλα αυτά, θα μου πείτε, είναι θέμα του πρωτοκόλλου κι όλοι όμως εμείς του δευτερο-κώλου, δεν τα γνωρίζουμε και τόσο καλά. 

Αλλά για μία στιγμή, ρε παιδιά! Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτός, που είναι υποψήφιος βουλευτής, «κάποτε υποψήφιος βουλευτής», «συνοδός βουλευτή» ή «κάποτε βουλευτής» πρέπει να έχει θέση μπροστά από το λαό και όχι μέσα στο λαό. Παιδιά του λαού δεν είναι κι αυτοί;

Θα μου πείτε βέβαια, ότι ζητάω πολλά… Πολλά ή λίγα όμως σημασία έχει το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους δημοσκόπους, λέει ότι χάνουμε!

Δεν είναι καιρός πια να το αλλάξουμε το παιχνίδι! 

Κατά πως κρίνει ο καθένας, βέβαια, αλλά να το αλλάξουμε, παιδιά!

Γι’ αυτό μην τα περιμένετε όλα από μένα… Βάλτε και εσείς κάνα χεράκι μπας και δούμε προκοπή.

 

 

Υ.Γ. Προβοκάτορες όλων των ενοριών ενωθείτε.

AgrinioStories