Παιδικοί σταθμοί – ΕΕΤΑΑ: θα συνεχιστεί και σήμερα το αλαλούμ;

Παρατείνεται η αγωνία χιλιάδων γονέων
για τα οριστικά αποτελέσματα της ΕΕΤΑΑ
για τους παιδικούς σταθμούς

Το αλαλούμ συνεχίζεται;

Η ΕΕΤΑΑ από την προηγούμενη Πέμπτη βγάζει συνεχώς ανακοινώσεις
και δίνει παράταση στην ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων

Έτσι και σήμερα το βράδυ όπως και τις προηγούμενες ημέρες συνεχίζονται τα τεχνικά προβλήματα και τελικά ελπίζουμε η ανάρτηση των αποτελεσμάτων θα γίνει σήμερα Τρίτη 20 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη το βράδυ η ΕΕΤΑΑ με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό ότι αυτά θα αναρτηθούν σήμερα Δευτέρα 19 Αυγούστου. Σήμερα πριν λίγη ώρα μπαίνοντας στο site του Οργανισμού θα δει πως η ΕΕΤΑΑ ανακοινώνει ότι η ημερομηνία ανάρτησης των οριστικών αποτελεσμάτων για τα voucher παιδικών σταθμών ΕΣΠΑ είναι η αυριανή Τρίτη 20 Αυγούστου .

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ/τ.Β΄/αρθ.φ.4056/10-07-2024), ο προϋπολογισμός είναι φέτος αυξημένος και ανέρχεται στα 361,2 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε περισσότερους από 173.500 δικαιούχους γονείς όλων των δομών, όπως βρεφονηπιακών σταθμών (ηλικίας από 2 μηνών έως 4 ετών), Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης και για παιδιά με Αναπηρία.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του Προγράμματος ανέρχεται στο ποσό των 361,2 εκατ. ευρώ ως εξής: 200.000 € από το εθνικό και συγχρηματοδοτούμενο σκέλος ΠΔΕ 000.000 € τακτικός προϋπολογισμός Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας (έναντι των 50 εκ. + 18,5 εκ της περασμένης περιόδου)

Ο παραπάνω συνολικός προϋπολογισμός θα καλύψει περίπου 173.500 ωφελούμενους όλων των δομών, ως εξής: Το σύνολο των αιτήσεων σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς καθώς και βρεφονηπιακούς σταθμούς ολοκληρωμένης φροντίδας (που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής του προγράμματος): εκτίμηση 110.000 ωφελούμενα βρέφη και παιδιά όλων των κατηγοριών Το σύνολο των αιτήσεων Ατόμων με Αναπηρία για δομές ΚΔΑΠΑμεΑ: εκτίμηση 9.500 ωφελούμενων Περί τις 54.000 παιδιά σε δομές ΚΔΑΠ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *