Η 6η Υ.ΠΕ. κάνει Σ.ΕΞ. στο νοσοκομείο Αγρινίου

Η Πάτρα μπορεί να μας παίρνει τις πανεπιστημιακές σχολές,
αλλά η 6η Υ.ΠΕ. κάνει Σχολείο Εξειδίκευσης (Σ.ΕΞ.) στο νοσοκομείο Αγρίνιου

  • γράφει ο provocatorας

Τα μάθατε τα νέα, πατριώτες; Στο νοσοκομείο Αγρινίου ξεκίνησαν εντατικά μαθήματα μαγνητικού τομογράφου για ακτινολόγους.

Το πρώτο μάθημα έγινε χθες, όπως έγινε γνωστό, από την ακτινολόγο του νοσοκομείου Πατρών, κυρία Ρηγοπούλου, την οποία έφερε μαζί του ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, με στόχο τη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου, που διαθέτει το νοσοκομείο Αγρινίου και ο οποίος έχει να δουλέψει από το 2014. Γιατί; Γιατί οι ακτινολόγοι του νοσοκομείου, αν και είναι αρκετοί (εννέα τον αριθμό), κανείς τους δεν είχε την εξειδίκευση να τον «δουλέψει».

Από το 2014 μέχρι σήμερα βέβαια, προκηρύχτηκαν κάμποσες θέσεις ακτινολόγου, αλλά καμία, εξ όσων από πληροφορίες γνωρίζουμε, ανάμεσα στα προσόντα του γιατρού που θα προσλαμβανόταν, δεν απαιτούσε την αντίστοιχη εξειδίκευση. Έτσι, είχαμε ένα μηχάνημα τέλειο για την εποχή του, αλλά δεν είχαμε γιατρό.

Αρκετές φορές, είναι αλήθεια, αναζητήθηκε ανάμεσα στους ακτινολόγους του νοσοκομείου κάποιος, που να επιθυμεί να εξειδικευτεί στη λειτουργία του, αλλά από τους δύο που «φιλοτιμήθηκαν» ο ένας μόλις εξειδικεύτηκε ζήτησε μετάθεση και αναχώρησε για το «κλεινόν» και ο άλλος ήρθε αντιμέτωπος με προσωπικό πρόβλημα υγείας, που δεν του επιτρέπει ν’ ασκεί το λειτούργημά του.

«Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη μέρα για το γενικό νοσοκομείο Αγρινίου», είπε χθες ο κ. Καρβέλης στους δημοσιογράφους, «καθότι ξεκινήσαμε τη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου. […] Έκανα αλλεπάλληλες ενέργειες προκειμένου να έρθουν οι γιατροί από το νοσοκομείο στην Πάτρα προκειμένου να εκπαιδευτούν οι γιατροί εδώ. Αυτό, για διάφορους λόγους που δεν θα ήθελα να αναφέρω αυτή τη στιγμή ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ, δεν κατέστη δυνατό».

Τελικά, για άλλη μια φορά συνειδητοποιώ, ότι υπάρχει πρόβλημα με την αστική κουλτούρα: Φτάνει το μπινελίκι στο στόμα, αλλά από αστική ευγένεια δεν μπορείς να το ξεστομίσεις.

Αυτό το πρόβλημα όμως με την αστική ευγένεια, κ. Καρβέλη, δεν είναι μόνο δικό σας· είναι και δικό μας, αφού απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι, κ. Καρβέλη, αργά αλλά σταθερά επιχειρείτε να μετατρέψετε το νοσοκομείο Αγρινίου σε νοσοκομειακό Σχολείο Εξειδίκευσης (Σ.ΕΞ.). Μια με την επιμόρφωση του προσωπικού της ΜΕΘ, μια με την επιμόρφωση των ακτινολόγων, μια με την επιμόρφωση των γιατρών στον εμβολιασμό, που πρέπει επίσης να επιμεληθείτε, μια με τους ειδικευόμενους που το «φορτώνετε», γιατί δεν το κλείνετε να το κάνετε σχολή; Να νοιώθουμε κι εμείς περήφανοι, ρε αδερφέ! Μπορεί η Πάτρα να μας παίρνει τις πανεπιστημιακές σχολές, αλλά η 6η ΥΠΕ μετρέπει σε Σχολείο Εξειδίκευσης (Σ.ΕΞ.) το νοσοκομείο της πόλης μας (το πρώτο στην Ελλάδα) και επιμορφώνει τους γιατρούς μας.

Λίγο είναι αυτό;  (Απορώ πώς κρατιέμαι και δεν την χάνω κι εγώ την αστική μου ευγένεια)

Πάντως, δεν θα ήθελα με τίποτα να ήμουν στη θέση του χθεσινού πρώτου ασθενούς του νοσοκομείου, ο οποίος υποβλήθηκε σε μαγνητική. Φαντάζεστε το σοκ του ανθρώπου!

Εγώ, εάν ήμουν στη θέση του και μου έλεγαν «πάμε για μία μαγνητική», και φτάνοντας μπροστά στον μαγνητικό έβλεπα πάνω από το κεφάλι του καμιά δεκαπενταριά γιατρούς να με κοιτάνε, το πρώτο πράγμα που θα ζητούσα, θα ήταν να πάρουν τηλέφωνο τους δικούς μου ανθρώπους, να έρθουν γρήγορα, για να τους δω για τελευταία φορά.

Αν δεν το έκανα, μόνο από αστική ευγένεια δεν θα το έκανα.

 

 

Υ.Γ. (Προβοκατόρικο): Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών του Νοσοκομείου Αγρινίου έχει τίποτα να πει γι’ αυτή την προσβολή, που η αστική ευγένεια δεν επέτρεψε στον κ. Καρβέλη να την εκφράσει; Ή μήπως δεν είναι προσβολή το Σ.ΕΞ. της 6ης Υ.ΠΕ., γι’ αυτούς;


AgrinioStories