Ξενώνας Φιλοξενίας – Οι δράσεις του 15νθημέρου

Δράσεις του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών
για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών της Διεύθυνσης Κοινωνικής προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, πραγματοποίησε τις παρακάτω δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινότητας:

  • Από τις 15 έως και τις 20 Νοεμβρίου, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λευκάδας, πραγματοποιήθηκε Έκθεση Φωτογραφίας, με θέμα τη γυναικεία κακοποίηση και τίτλο «Φως στην Αόρατη Βία», η οποία αγκαλιάστηκε θερμά από την τοπική κοινότητα Λευκάδας.
  • Το πρωί της 25ης Νοεμβρίου, τα στελέχη της δομής, σε συνεργασία με το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, διένειμανέντυπο πληροφοριακό υλικό και ενημέρωσαντο κοινό,σχετικά με τηνέμφυλη βία, αλλά και σχετικά με το έργο που επιτελείται στον Δήμο Αγρινίου.
  • Το απόγευμα της 25ης Νοεμβρίου, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Αγρινίου, ο Δήμαρχος Αγρινίου,μαζί με Αντιδημάρχους και παλαίμαχους καλαθοσφαιριστές, φορώντας μπλουζάκια, με μηνύματα κατά της βίας, «σκόραραν ενάντια στη γυναικεία κακοποίηση», σ’ έναν συμβολικό αγώνα μπάσκετ.
  • Στις 26Νοεμβρίου, σε επίσημο αγώνα μπάσκετ, μεταξύ του Α.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ και του Γ.Σ. ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ, αθλητές και διαιτησίαύψωσαν πλακάτ, με μηνύματα υπέρ της ισότητας των φύλων και ενάντια στην κακοποίηση των γυναικών, συμμετέχοντας, μαζί με το φίλαθλο κοινό, στον αγώνα για την εξάλειψη της έμφυλης βίας.
  • Στις 29 Νοεμβρίου, σε συνεργασία με την 2η ΤΟ.Μ.Υ. Αγρινίου (Γαβαλούς), πραγματοποιήθηκε Έκθεση Φωτογραφίας, με τίτλο «Ραγισμένα Πρόσωπα, Ρωμαλέες Ψυχές» και θέμα τη γυναικεία κακοποίηση. Η μαθητική κοινότητα Γαβαλούς ενημερώθηκε σχετικά με την έμφυλη βία, αλλά και σχετικά με το έργο του Ξενώνα.
  • Από τις 23 έως και τις 25 Νοεμβρίου, το κτίριο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου (πρώην Τράπεζα της Ελλάδος) φωταγωγήθηκε με πορτοκαλί χρώμα, το οποίο έχει καθιερωθεί τιμητικά για την επετειακή αυτή ημέρα.

 

 


AgrinioStories