Το συντονιστικό Πλατυγιάλι-Λαμία – Οι αποφάσεις

Το συντονιστικό πολιτών για τις αποφάσεις του Π.Σ. Δυτικής Ελλάδας
και Δήμου Καρπενησίου σχετικά με το δρόμο Πλατυγιάλι-Λαμία

Το συντονιστικό πολιτών για το δρόμο Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία ενημερώνει τους πολίτες Αιτωλοακαρνανίας,  Ευρυτανίας και Φθιώτιδας ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδος εξέδωσε απόφαση με ευρεία πλειοψηφία στήριξης του μεγάλου αυτού αναπτυξιακού έργου.

Η απόφαση δεν αποτελεί ένα “νεκρό γράμμα” η ένα τυπικό ψήφισμα αλλά ένα ισχυρό τεκμήριο που αποτυπώνει την βούληση tων πολιτών πλέον όλης της Δυτικής Ελλάδας να υλοποιηθεί αυτό το έργο και με αυτό να πάμε στη συνάντηση που επίκειται με τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή.

Το συντονιστικό επέμεινε η απόφαση αυτή να ληφθεί το συντομότερο δυνατό κατά την τοποθέτηση του στο Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7-4-2022.

Αναμένουμε να γίνει το ίδιο και από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδος όπως ακριβώς έγινε και με το Δήμο Καρπενησίου. Διαβιβάζουμε λοιπόν την απόφαση στον κόσμο προκειμένου να ενημερωθεί επ ακριβώς για τις μελλοντικές διεκδικήσεις αλλά και για όσους ελάχιστους μειοψήφησαν και δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας για το έργο αυτό που θα ενώσει τη Δυτική Στερεά και τα λιμάνια της με την Ανατολική Στερεά.

Με συμμάχους και μπροστάρηδες στον αγώνα των Πολιτών τον  Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, τους επικεφαλής των μεγάλων παρατάξεων, τον Περιφερειάρχη  Στερεάς Ελλάδος, τους Δημάρχους Αγρινίου Καρπενησίου Ξηρομέρου και ΟΛΟΥΣ τους Βουλευτές Αιτ/νίας και Ευρυτανίας θα διεκδικήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την υλοποίηση του έργου που χρονίζει από το 1995, όταν και εντάχτηκε στο διευρωπαϊκό δίκτυο και αποτελεί δέσμευση και υποχρέωση της Πολιτείας να κατασκευάσει  ΤΩΡΑ τον δρόμο αυτό που ενώνει το Ιόνιο με το Αιγαίο Πέλαγος .

Μετά την αναμενόμενη συνάντηση των φορέων με τον αρμόδιο Υπουργό το Συντονιστικό Πολιτών θα προγραμματίσει και τις επόμενες δράσεις του με τη μαζική συμμετοχή των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

 

Δείτε τις αποφάσεις
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΝΟΜΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ


AgrinioStories