Το ΣΕΝΑ καλεί στο συλλαλητήριο της 26ης/7

Το ΣΕΝΑ αποφάσισε τη συμμετοχή του
στο συλλαλητήριο για τη Δημόσια Υγεία

Το Σωματείο των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο του Αγρινίου (ΣΕΝΑ) συμμετέχει στο συλλαλητήριο για τη δημόσια υγεία την Τρίτη 26 Ιουλίου 2022 και ώρα 20:30 στην κεντρική πλατεία Αγρινίου και καλεί τους υγειονομικούς και τους πολίτες σε μαζική συμμετοχή διεκδικώντας:

«1) Καμία σκέψη για συγχώνευση ή κατάργηση των χειρουργικών ή άλλων κλινικών, θα είναι μεγάλο πλήγμα για τις ανάγκες των ασθενών με συνέπεια τη μείωση των κλινών.

2) Να μην προχωρήσει στο όνομα της υποστελέχωσης καμία κατάργηση τμήματος ή αλλαγη χαρακτήρα χρήσης ή κλείσιμο Νοσοκομείου. Τα 2 Νοσοκομεία του νομού μας και τα ΚΥ καλύπτουν τις ανάγκες του μεγαλύτερου σε έκταση νομού της χώρας και χρειάζονται άμεση ενίσχυση και δημιουργία νέων τμημάτων

3) Άμεση προκήρυξη με κατεπείγουσες διαδικασίες όλων των κενών οργανικών θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

4) Να μην απολυθεί κανείς συμβασιούχος. Να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

5) Νέος σύγχρονος οργανισμός του Νοσοκομείου που να καλύπτει και να προβλέπει τις σημερινές ανάγκες περίθαλψης του πληθυσμού. Αντίστοιχα και για την ΠΦΥ

6) Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες

7) Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους.»

 


AgrinioStories