Το Μεσολόγγι αλλάζει – Νέο μεγάλο πακέτο έργων

Νέο μεγάλο πακέτο έργων εγκρίθηκε
για το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου | Το Μεσολόγγι αλλάζει!

 

Κώστας Λύρος: Η ικανότητα της δημοτικής μας αρχής αποδεικνύεται και στον τομέα των Έργων παρά τις δυσκολίες.
Η σκληρή δουλειά πιάνει τόπο, το Μεσολόγγι αλλάζει όψη!

«Η σκληρή δουλειά αυτής της δημοτικής αρχής συνεχίζει να αποδίδει καρπούς με ολοένα και περισσότερες εγκρίσεις μεγάλων αναπτυξιακών έργων για όλο το Δήμο». Με αυτά τα λόγια υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστας Λύρος τις νέες εγκρίσεις έργων που ανακοινώθηκαν χτες.

Όπως είναι γνωστό  ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου είχε υποβάλλει προτάσεις – ρεκόρ για έργα στο πρόγραμμα «Τρίτσης» ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ! Είναι ίσως το μεγαλύτερο πακέτο προτάσεων στην ιστορία του και αφορούσαν κυρίως έργα υποδομών (υδρεύσεις, αποχετεύσεις, βιολογικοί) όσο και αισθητικής αναβάθμισης για την βελτίωση του τουριστικού του προϊόντος.

Μετά τις δύο εντάξεις για την «Επέκταση – Εκσυγχρονισμός Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Οινιάδων& Κατασκευή καταθλιπτικού αγωγού προς την ΕΕΛΟινιάδων»που αφορούσε τις Δ.Ε. Οινιαδών και Αιτωλικού, αλλά και την «Αγροτική Οδοποιία», για όλο το  Δήμο μας  χτες εγκρίθηκαν δύο σπουδαίες παρεμβάσεις για την πόλη του Μεσολογγίου.

Πρώτον, η πλήρης ανακατασκευή του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου και η μετατροπή του σε υπερσύγχρονο συνεδριακό κέντρο 335 θέσεων καθώς και ψηφιακό διαδραστικό μουσείο για την ζωή και το έργο του Χαρίλαου Τρικούπη. Ο προϋπολογισμός της πρότασης είναι 2,7 εκατ. ευρώ και σκοπός της παρέμβασης είναι να γίνει ένας χώρος  πολλαπλών χρήσεων με δυνατότητα κάλυψης συνεδρίων, συναντήσεων και κοινωνικών εκδηλώσεων.

Δεύτερη μεγάλη παρέμβαση εντός του αστικού ιστού του Μεσολογγίου είναι η συνέχιση της ανάπλασης από την οδό Κύπρου έως τον Κήπο των Ηρώων. Η περιοχή θα μεταμορφωθεί, θα γίνουν νέες πεζοδρομήσεις και φωτισμοί, θα φυτευτεί πράσινο και θα αποτελεί πλέον μια ενιαία παρέμβαση που θα συνδέει το λιμάνι με τον Κήπο των Ηρώων ο οποίος πλέον θα αναβαθμιστεί με  σύγχρονη πρόσβαση.Η δεύτερη αυτή παρέμβαση έχει προϋπολογισμό ένα εκατομμύριο ευρώ.

Συνολικά ο δήμος Μεσολογγίου έχει εξασφαλίσει ήδη τέσσερα μεγάλα έργα από το πρόγραμμα «Τρίτσης» με προϋπολογισμό πάνω από 12 εκατομμύρια €! Ελπίδα της δημοτικής αρχής είναι ότι θα εγκριθούν στη συνέχεια και άλλες σημαντικές προτάσεις όπως οι υδρεύσεις Οινιαδών και Αγίου Γεωργίου, οι γωνιές ανακύκλωσης κ.λπ.

«Οι καλές ειδήσεις συνεχίζουν να έρχονται για τον Δήμο μας. Αυτό δεν είναι τυχαίο, αλλά οφείλεται σε όσα… σπείραμε το προηγούμενο διάστημα παρά τις τεράστιες δυσκολίες, τα εμπόδια, τις τρικλοποδιές, την υποστελέχωση. Αποδεικνύουμε ότι και τα έργα είναι το δυνατό σημείο ετούτης της δημοτικής αρχής που δουλεύει σκληρά, ακατάπαυστα με μοναδικό γνώμονα να βγάλουμε τον τόπο από την στασιμότητα.

«Με την δημιουργία του συνεδριακού κέντρου στο Τρικούπειο και την ανάπλαση από τον Κήπο των Ηρώων έως την οδό Κύπρου γίνεται πράξη ένας από τους μεγάλους στόχους μας. Η αναγέννηση της ιστορικής καρδιάς του Μεσολογγίου και η ενίσχυση της επισκεψιμότητας. Η πόλη μας αποκτά ένα υπερσύγχρονο συνεδριακό κέντρο που αποτελούσε όνειρο ετών και μια διαφορετική όψη πέριξ του Κήπου. Ο οποίος, υπενθυμίζω,έχει και αυτός ενταχθεί σε έργο αναβάθμισης και αποκατάστασης του Τείχους. Και συνεχίζουμε με πολλά ακόμη σχέδια..

Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου που έτρεξαν για να είμαστε πρωτοπόροι σε προτάσεις στο πρόγραμμα «Τρίτσης», τους μελετητές και βέβαια την τεχνική μας υπηρεσία που κάνει και αυτή την δική της μεγάλη προσπάθεια. Τα καλύτερα για τον Δήμο μας είναι μπροστά», τόνισε σε δήλωσή του ο Κώστας Λύρος.

 


AgrinioStories