Το Δημ. Συμβ. Αμφιλοχίας παραστέκεται στα μπλόκα

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμφιλοχίας
συμπαραστέκεται στους αγρότες και κτηνοτρόφους»

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμφιλοχίας, στη συνεδρίαση της 16ης Φεβρουαρίου 2022, συζήτησε το θέμα της συμπαράστασης στα αιτήματα που θέτουν στα μπλόκα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι και συμφώνησε ομόφωνα ότι:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμφιλοχίας συμπαραστέκεται στους αγρότες και κτηνοτρόφους που το διάστημα αυτό βρίσκονται στο δρόμο αγωνιζόμενοι για το δίκιο τους, αγωνιζόμενοι για το ελάχιστο που γι αυτούς είναι μέγιστο: Να μείνουν στα χωράφια τους, στις στάνες τους ,να μπορούν να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους απ τη δουλειά τους.

Αισθανόμενοι πόσο αναγκαίος για όλους μας είναι ο πρωτογενής τομέαςζητάμε από την πολιτεία την ικανοποίηση των αιτημάτων τους όπως τα διαμόρφωσε η επιτροπή αγώνα τους:

  • Άμεση και έκτακτη επιδότηση για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
  • Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.
  • Αυξημένες κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.,
  • Να μην υπάρξει καμιά επίπτωση σε ό,τι αφορά την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων στον ΟΣΔΕ των αγροτοκτηνοτρόφων στο νομό, σε σχέση με την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Να μην πληρώσουν κανένα χαράτσι για τις ενστάσεις!
  • Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ άμεσα.
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω ακαρπίας στην ελαιοκαλλιέργεια και στα εσπεριδοειδή, που αν και έχει πλήξει όλη την Ελλάδα, δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ.

 


AgrinioStories