Το 2024 θα λειτουργήσει το εξάστερο στο Βαρκό

Το 2024 πρόκειται να ανοίξει τις πύλες του,
το εξάστερο Banyan Tree Varko Bay Resort

 

Η μεγάλη τουριστική επένδυση στρατηγικού χαρακτήρα της Δυτικής Ελλάδας, που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη θέση της περιοχής στον τουριστικό χάρτη θα ανοίξει τις πύλες του το 2024

Την υλοποίηση της επένδυσης, έχει αναλάβει η ολλανδικών συμφερόντων «RND Investments Greece Μονοπρόσωπη ΙΚΕ», που σχεδιάζει σε μια χερσόνησο 182 στρεμμάτων, στην περιοχή Βαρκό Πογωνιάς, απέναντι από τη Λευκάδα και πολύ κοντά στη δημοφιλή παραλία Βαθυαβάλι της Δημοτικής Ενότητας Παλαίρου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, μεγάλη επένδυση προϋπολογισμού 110 εκατ. ευρώ.

 

 

Το Varko Bay Resort θα διαχειρίζεται η γνωστή αλυσίδα ξενοδοχείων Banyan Tree του μεγάλου γαλλικού ομίλου Accor. Η επένδυση προβλέπει τη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος συνολικής δυναμικότητας 580 κλινών, όπου βάσει διεθνών προτύπων κατατάσσεται ως 6 αστέρων.

Το Varko Bay Resort θα διαθέτει 121 δωμάτια τύπου bungalows με 417 κλίνες και 43 τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες (βίλες) με 163 κλίνες, πισίνες τόσο κοινόχρηστες, όσο και για αποκλειστική χρήση του κάθε ξεχωριστού κτιρίου, δύο εστιατόρια, δύο bars, beach bar, κέντρο αναζωογόνησης και ευεξίας (spa), κτήριο εκδηλώσεων, μαρίνα για 29 σκάφη αναψυχής, τεχνητή λίμνη, αθλητικές εγκαταστάσεις, πάρκινγκ, μέχρι και ελικοδρόμιο που θα εξυπηρετεί στο έδαφος δύο ελικόπτερα ταυτόχρονα για τους πελάτες πολύ υψηλού επιπέδου στους οποίους και θα απευθύνεται.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί πως, σχεδόν όλα τα κτήρια θα είναι είτε ισόγεια, είτε διώροφα, είτε υπόσκαφα. Η επένδυση, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 107 εκατ. ευρώ, θα δημιουργήσει 350 θέσεις εργασίας (30 μόνιμες και 320 εποχικές). Η έκταση που θα πραγματοποιηθεί η επένδυση βρίσκεται σε απόσταση 25 χλμ. από τη Βόνιτσα (που έχει απόσταση 21 χλμ. από την πόλη της Λευκάδας) και 36 χλμ. από το αεροδρόμιο του Ακτίου.

Η επένδυση έχει ήδη ενταχθεί στις ενισχύσεις του Αναπτυξιακού νόμου, ενώ πρόσφατα πήρε το «πράσινο φως» και από την Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, που ενέκρινε την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του «Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων.

 


AgrinioStories