ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – Ένα θλιβερό περιστατικό

Ένα θλιβερό περιστατικό
αμαύρωσε τη φετινή επέτειο

«Δυστυχώς όμως ένα θλιβερό περιστατικό αμαύρωσε τη φετινή επέτειο. Με περίσσιο θράσος και υπέρμετρη αναλγησία έγινε κατάθεση στεφάνου στον κήπο των
Ηρώων από τον εκπρόσωπο του κόμματος «ΕΛΛΗΝΕΣ», πρώην «Χρυσή Αυγή», Μπαρμπαρούση Κωνσταντίνο, πρώην βουλευτή του ακροδεξιού, νεοναζιστικού κόμματος και εγκληματικής οργάνωσης και καταδικασμένου για συμμετοχή του σε αυτή», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου με τίτλο «Βρικόλακες στο φως» με αφορμή την κατάθεση στεφάνου από τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει:

Η ηρωική και αιματοβαμμένη έξοδος του Μεσολογγίου της 10 ης Απριλίου 1826 αποτελεί τον θεμέλιο λίθο ιστορικής αναφοράς της Ελληνικής επικράτειας και όχι μόνο. Το γεγονός της μεγάλης θυσίας απέβη παγκόσμιο σύμβολο ελευθερίας. Η αυτοθυσία των εξοδιτών, συντάραξε την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο.

Έγινε πανανθρώπινο και διαχρονικό μήνυμα καθώς και αξιακό σύστημα, που ενέχει ιδανικά όπως: Ελευθερία και δικαιοσύνη.

Αξιακό σύστημα που παρέμεινε άσβεστο σε όλα τα χρόνια που ακολούθησαν, όπως η αντίσταση στον φασισμό και τον ναζισμό στην διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου, στο έπος της εθνικής αντίστασης και τους δημοκρατικούς αγώνες της νεότερης ιστορίας της χώρας μας.

Δυστυχώς όμως ένα θλιβερό περιστατικό αμαύρωσε τη φετινή επέτειο. Με περίσσιο θράσος και υπέρμετρη αναλγησία έγινε κατάθεση στεφάνου στον κήπο των Ηρώων από τον εκπρόσωπο του κόμματος «ΕΛΛΗΝΕΣ», πρώην «Χρυσή Αυγή», Μπαρμπαρούση Κωνσταντίνο, πρώην βουλευτή του ακροδεξιού, νεοναζιστικού κόμματος και εγκληματικής οργάνωσης και καταδικασμένου για συμμετοχή του σε αυτή.

Αυτός που καλούσε από το βήμα της βουλής στις 15 Ιουνίου του 2018 το στρατό για πραξικόπημα και κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Έγινε ανεκτή αυτή η κατάθεση στεφάνου στον κήπο των Ηρώων, το αιώνιο σύμβολο της πανανθρώπινης αποτίναξης κάθε ζυγού.

Ο Δήμαρχος και η οργανωτική επιτροπή οφείλουν μία εξήγηση προς τους πολίτες για την τεράστια προσβολή. Καλούμε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου και τους φορείς να πάρουν θέση για τη λαθροχειρία που επιχειρείται στην ιστορία και στις γιορτές εξόδου.

Το γραφείο τύπου
Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου

 


AgrinioStories