Στηρίζουμε τους παραγωγούς μας

Στηρίζουμε τα προϊόντα μας
που είναι από τα καλύτερα παγκοσμίως

Μπορεί να πει κάποιος για πιο λόγο ο Ελληνικός λαός
πρέπει να τραφεί με γίγαντες και άλλα προϊόντα
αμφιβόλου ποιότητας μέχρι και σκόρδα από την Κίνα

 

- από το προφίλ του Λοβέρδου Στελακάτου Χρήστου -

 

Παθανε τίποτα οι δικοί μας η δεν υπάρχουν άλλοι γίγαντες σε αυτόν τον τόπο. Έχουμε εξαιρετικής ποιότητα φασολια γίγαντες στον τόπο μας. Γίγαντες Πρεσπών. Τα φασόλια γίγαντες Πρεσπών – Φλώρινας (40-45 φασόλια /100g) προέρχονται από την ίδια ελληνική ποικιλία φασολιών εξαιρετικής ποιότητας.

Προέρχονται από την περιοχή των λιμνών Πρεσπών του Νομού Φλωρίνης και έχουν γίνει μάλιστα τοπική παράδοση εδώ και πολλές γενεές. Η ποιότητα τους οφείλεται στο συνδυασμό του μικροκλίματος και στην εδαφολογική σύσταση της περιοχής καλλιέργειας τους στις συνεχόμενες αγροτικές περιοχές των κοινοτήτων Μικρολίμνης, Καρνών, Λευκόνος, Πλατέους, Λαιμού, Άγιου Γερμανού, Άγιου Αχίλλειου, Βροντερού και Καλλιθέας.

Οι “γίγαντες” είναι και αυτή αναρριχώμενη ποικιλία με άσπρα σπέρματα, αλλά λίγο μεγαλύτερα από τους γίγαντες και με σχήμα νεφροειδή. Χρησιμοποιούνται και εδώ ποικιλίες με τρυφερούς λοβούς. Έχει μεγάλη παραγωγή και αυξημένη ζήτηση από τους καταναλωτές. Η ποσότητα σπόρου που χρησιμοποιείται ανά στρέμμα είναι 8-9 κιλά.

 

Τα ενυπόγραφα κείμενα που δημοσιεύουμε εκφράζουν τον συντάκτη τους,
χωρίς να συμπίπτουν εξ ολοκλήρου και κατ’ ανάγκη με την άποψη μας
Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα
με click στο Posted in Αλιεύματα