Στην Αθήνα οι αγρότες με όσα περισσότερα τρακτέρ μπορούν

Θα κατέβουν στην Αθήνα
«όσα περισσότερα τρακτέρ μπορούμε»
Διανυκτέρευση την Τρίτη και βλέπουμε

 

Την επόμενη Τρίτη 20/2 η κάθοδος
Σενάριο της παραμονής των τρακτέρ 
στο κέντρο της πρωτεύουσας και πέραν της πρώτης νύχτας

 

Οι προετοιμασίες των αγροτών και των κτηνοτρόφων για κάθοδο με τρακτέρ στην Αθήνα την επόμενη Τρίτη περιλαμβάνουν και το σενάριο της παραμονής των τρακτέρ στο κέντρο της πρωτεύουσας και πέραν της πρώτης νύχτας, όπως εξήγησε μιλώντας στον Ant1 ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Κώστας Τζέλλας.

Για την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα και το συλλαλητήριο των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα υπεύθυνος είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ «που δεν έχει δώσει λύσεις στα προβλήματα. Κι όσο για το “βαρέλι” που “ξύνει τον πάτο”, προφανώς δεν έχει κανένα βαρέλι, δυστυχώς για εμάς … Πιστεύουμε κι ελπίζουμε ότι ακόμη έχει τον χρόνο να δώσει τις λύσεις που πρέπει, ώστε ούτε να κατέβουμε στην Αθήνα με τα τρακτέρ ούτε να είμαστε στο δρόμο», όπως υπογράμμισε, «στο χέρι του είναι».

«Όσα περισσότερα τρακτέρ μπορούμε, θα κατέβουν στην Αθήνα», ξεκαθάρισε εξάλλου σε ερώτηση για το μέγεθος της μηχανοκίνητης διαμαρτυρίας. «Είδατε τη Ρώμη, το Παρίσι, το Βερολίνο. Κάποιοι έλεγαν “τι ωραία είναι”, ε, ας το δουν και από κοντά τώρα, να το γευτούμε κι εμείς κι εσείς οι Αθηναίοι, οι Έλληνες συνολικότερα».

Για την επιμονή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη στα περί δημοσιονομικής στενότητας και το «ό,τι δώσαμε, δώσαμε» ο κ. Τζέλλας εμφανίστηκε μάλλον αδιάφορος. «Έτσι λέει, αλλά θα τα βρει, άμα θέλουν. Θα τα βρουν αυτά που πρέπει να μας δώσουν. Δεν ζητάμε κάτι παράλογο».

Ζήτησε από «όλο τον αθηναϊκό λαό να είναι δίπλα μας, να μας στηρίξει σε αυτό τον αγώνα. Γιατί πιστεύουμε ότι είναι και δικός τους αγώνας και έτσι πρέπει να τον αντιμετωπίσουν. Γιατί παλεύουμε για την επιβίωση όχι μόνο τη δική μας, αλλά για να μπορούμε όλοι να γευόμαστε φθηνά και υγιεινά αγροτικά προϊόντα που να είναι ελληνικά».

Όπως είπε ο κ. Τζέλλας, «η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να διαλυθούμε, να φύγουμε από τους δρόμους, να μην βγαίνουμε να διαμαρτυρόμαστε. Ήδη εισαγγελείς απειλούν συναδέλφους στα σύνορα με εισαγγελικές παρεμβάσεις, να φοβίσουν τον κόσμο. Δεν περνάει αυτό. Τα προβλήματα είναι τόσο μεγάλα που δεν επιτρέπουν να κάνουμε πίσω, όσο και να εκβιάζει και να προσπαθεί να διασπάσει το αγροτικό κίνημα υπογείως η κυβέρνηση. Δεν θα το καταφέρει. Πλέον δεν μπορούμε να φάμε άλλο σανό. Τόσα χρόνια, φάγαμε αρκετό. Τώρα, το σανό θα το έχουμε για τα ζώα μας, δεν θα το φάμε εμείς … Επιστροφή δεν έχουμε κλείσει. Τρίτη βράδυ θα μείνουμε εκεί, δεν μπορούμε να φύγουμε όλοι το βράδυ».

Καταλήγοντας, ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι συνεννόηση θα υπάρξει και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και με τον Δήμαρχο Αθηναίων και με τον Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής. «Οργανωμένα θα έρθουμε. Είναι στο χέρι του πρωθυπουργού να δώσει λύσεις και να μην γίνει τίποτα από όλα αυτά. Εδώ είμαστε και περιμένουμε».

 

Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα
με click στο Posted in Ειδήσεις