Σπ. Λιβανός: «Παρά την εμφανώς ειρωνική μου διάθεση»

Την «ειρωνική»(;!) του διάθεση
απέναντι στην απαράδεκτη και κυνική τοποθέτησή του κ. Δούκα
υπογραμμίζει ο κ. Λιβανός στην παραίτησή του.

  •  του Λευτέρη Τηλιγάδα

Αντιλαμβανόμαστε την δύσκολη θέση του κ. Λιβανού, όταν κλήθηκε να δικαιολογήσει… τα αδικαιολόγητα, αλλά αυτό που μας έρχεται ως ερώτημα μετά από αυτή τη δικαιολογία είναι το παρακάτω:

Δηλαδή, αν δεν ήταν μπορστά οι κάμερες, τι θα έλεγε;

Θα μου πείτε φυσικά, ότι, αν δεν ήταν οι κάμερες, δεν θα υπήρχει γεγονός και όλη η συγκεκριμένη παρέα θα αναπολούσε εκείνη την εποποιία της κομματικής της νίκης στο μεταξύ τους.

Η έπαρση της εξουσίας και του πελατιακού κράτους σε επικούς διαλόγους.

Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης του κ. Λιβανού, έχει ως ακολούθως:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Η μέχρι τώρα πορεία μου στην πολιτική και ο αξιακός μου κώδικας απέχουν πολύ από το περιεχόμενο διαλόγου με τον Δήμαρχο Σπάρτης, το οποίο κατεγράφη εν αγνοία μου και αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα.

Παρά την εμφανώς ειρωνική μου διάθεση απέναντι στην απαράδεκτη και κυνική τοποθέτησή του, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω παρερμηνεία η οποία θα μπορούσε να πλήξει τις αρχές της μεγάλης και φιλελεύθερης δημοκρατικής παράταξης, θέτω στη διάθεσή σας την παραίτησή μου από τη θέση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Θέση την οποία επί 13 μήνες υπηρέτησα άοκνα, με απόλυτο γνώμονα τη στήριξη και τον εκσυχρονισμό της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής και μεταποίησης και ιδιαίτερα την τοποθέτηση του Έλληνα αγρότη στη θέση που του αξίζει. Είμαι βέβαιος ότι αυτό το έργο θα συνεχιστεί από την κυβέρνησή μας με επιτυχία, προς όφελος της πατρίδας μας.

Με εκτίμηση,

Σπήλιος Λιβανός»

 


AgrinioStories