ΣΕΝΑ: Να μην απολυθεί κανένας σε καθαριότητα και φύλαξη

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου:
«Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος
στην καθαριότητα και τη φύλαξη (συμβάσεις ΣΟΧ) »

Με την γνωστοποίηση ότι «το κόστος της εκχώρησης στους ιδιώτες εργολάβους που θα κληθεί να πληρώσει το νοσοκομείο θα είναι πολύ μεγαλύτερο από την υπάρχουσα δαπάνη για την κάλυψη των συμβάσεων», το σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγρινίου καλεί όλους τους συμβασιούχους που εργάζονται στην καθαριότητα και την φύλαξη του νοσηλευτικού ιδρύματος της περιοχής μας σε μαζική σύσκεψη την Πέμπτη 7/9/2023 στις 13.00, στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου για την παραπέρα οργάνωση του αγώνα τους έτσι ώστε «να μην απολυθεί κανένας συνάδελφός τους» που εργάζεται στην καθαριότητα και τη φύλαξη με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση-κάλεσμα έχει ως ακολούθως:

«Η Διοίκηση του ΓΝΑ μέσα στο καλοκαίρι υλοποιώντας την πολιτική του Υπουργείου προχώρησε τις διαδικασίες του διαγωνισμού για την εκχώρηση των υπηρεσιών της καθαριότητας του νοσοκομείου σε ιδιώτη εργολάβο γεγονός που θα οδηγήσει στην απόλυση και την ανεργία δεκάδες συναδέλφους συμβασιούχους στη καθαριότητα/φύλαξη, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν στις 30/9/23.

Το κόστος της εκχώρησης στους ιδιώτες εργολάβους που θα κληθεί να πληρώσει το νοσοκομείο θα είναι πολύ μεγαλύτερο από την υπάρχουσα δαπάνη για την κάλυψη των συμβάσεων.

Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγρινίου δηλώνει ότι ειναι εναντία στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας, εναντία στην παραχώρηση υπηρεσιών στους ιδιώτες εργολάβους!

  • 1) Απαιτούμε να παραμείνουν στη θέση τους ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι, οι οποίοι είναι εργαζόμενοι με εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια που υπηρετούν στο νοσοκομείο και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
  • 2) Απαιτούμε από τη Διοίκηση να ακυρώσει τις διαδικασίες του διαγωνισμού και να ζητήσει από το Υπουργείο την παραμονή των συναδέλφων στη θέση τους – Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους συμβασιούχους στη καθαριότητα / φύλαξη σε μαζική σύσκεψη την Πέμπτη 7/9/2023 στις 13.00, στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.

Για το ΔΣ ΣΕΝΑ
Ο Προεδρος | Η Γραμματεας
Β. Καραγεωργος | Κ. Αργυρίου»
Φωτογραφεία αρχείου

AgrinioStories