Πανυγειονομική απεργία σήμερα 23/2

Όχι στο «νέο ΕΣΥ» των νοσοκομείων- ανώνυμων εταιρειών,
των ιδιωτικοποιήσεων-συγχωνεύσεων-καταργήσεων δημόσιων μονάδων υγείας
Όχι στην κατάργηση της μόνιμης σταθερής εργασίας για τους εργαζόμενους
Τέταρτη 23 Φεβρουαρίου 24ωρη πανυγειονομική απεργία.

Ένας ακόμα σταθμός στον αδιάκοπο αγώνα που δίνουμε 2 χρόνια τώρα στην πρώτη γραμμή οι γιατροί του δημόσιου συστήματος υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα νοσοκομεία, στα Κ.Υ., στα Π.Ι. Καθημερινά στο πλευρό των ασθενών μας για την προστασία της υγείας και της ζωής τους.

  • Δύο χρόνια τώρα δουλεύουμε χωρίς να υπολογίζουμε κούραση, φτάνοντας στα όριά μας, εξουθενωμένοι σωματικά, πνευματικά και ψυχικά, απανωτές βάρδιες, εξοντωτικές εφημερίες, χωρίς ξεκούραση, χωρίς άδεια.
  • Δύο χρόνια τώρα στην πρώτη γραμμή του αγώνα που δίνει ο λαός μας για να βγει όρθιος και δυνατός.
  • Αναδεικνύουμε, αποκαλύπτουμε, διεκδικούμε λύσεις προς όφελος των ασθενών μας.
  • Κόντρα σε διοικητές νοσοκομείων, διοικήσεις ΥΠΕ, την κυβέρνηση που με προπαγανδιστικά ψέματα, συκοφαντίες, απειλές, εκβιασμούς, πειθαρχικές διώξεις, αυταρχισμό και τρομοκρατία προσπαθούν να μας φιμώσουν. Για να μην αμαυρωθεί η ειδυλλιακή εικόνα που επιχειρούν ακόμα και σήμερα να παρουσιάσουν.
  • Για να συσκοτίσουν την αφόρητη πραγματικότητα που βιώνουμε ασθενείς και υγειονομικοί στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Αγανακτούμε:

  • Γιατί  μας άφησαν αβοήθητους να προσπαθούμε να αποκρούσουμε το ένα μετά το άλλο πανδημικό κύμα, με τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό. Είναι χαρακτηριστικές οι ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες και στα δύο Νοσοκομεία του νομού μας με βάση τους απαρχαιωμένους οργανισμούς του 2012. Το 40% των οργανικών θέσεων το ΓΝ Μεσολογγίου και το 30%  του ΓΝ Αγρινίου είναι κενές, συνολικά 44 ιατροί. Χωρίς να αναφέρουμε τις επιπλέον ανάγκες σε προσωπικό που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας.
  • Γιατί την ώρα που στα δημόσια νοσοκομεία έχουμε νοσηλεύσει μέχρι στιγμής πάνω από 130.000 ασθενείς με Covid-19, η κυβέρνηση αφήνει το 95% των 15.000 κλινών του ιδιωτικού τομέα covid free για να μην θίξει τα κέρδη των κλινικαρχών, οι οποίοι έχουν δηλώσει κυνικά ότι «οι covid ασθενείς  κοστίζουν πολύ και δεν έχουμε ρευστό».
  • Γιατί την ώρα που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι «διανύουμε το τελευταίο μίλι της πανδημίας» εμείς χάνουμε 100 ασθενείς μας τη μέρα. Γιατί ξέρουμε ότι θα είχαμε καταφέρει να σώσουμε πολλούς περισσότερους αν είχαν ικανοποιηθεί τα αιτήματά μας.
  • Γιατί η κυβέρνηση από τη μία ισχυρίζεται ότι η πανδημία αποκλιμακώνεται, και από την άλλη δύο χρόνια μετά εξακολουθεί να επικαλείται «την έκτακτη συνθήκη» για να μας αντιμετωπίζει σαν  «φτηνά ανταλλακτικά». Γιατί νέοι συνάδελφοι πριν προλάβουν καλά καλά να διοριστούν, αλλά και έμπειροι συνάδελφοι λίγα χρόνια πριν τη συνταξιοδότηση εξωθούνται σε παραίτηση εξαιτίας των άθλιων συνθηκών εργασίας.
  • Γιατί οι μισθοί μας παραμένουν καθηλωμένοι στα επίπεδα του 2012 και «η αποζημίωση» για τις υπεράριθμες εφημερίες, όποτε και αν τις πληρωθούμε, εξανεμίζεται από την άγρια φορολογία και καταλήγει στην εφορία.
  • Γιατί σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, η κυβέρνηση επιτίθεται στα πιο στοιχειώδη δικαιώματα των νέων γιατρών υποβαθμίζοντας την εκπαίδευση των ειδικευόμενων και βάζοντας φραγμούς στην έναρξη της ειδικότητας για τους πτυχιούχους
  • Γιατί αξιοποίησαν την πανδημία σαν ευκαιρία για να ξεμπερδεύουν με ότι έχει απομείνει από την δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Να μπουκώσουν με ζεστό χρήμα τους εμπόρους της υγείας και να τρέξουν τα εγκληματικά τους σχέδια τους για το «νέο ΕΣΥ».

Το «νέο ΕΣΥ» των συγχωνεύσεων τμημάτων – κλινικών – νοσοκομείων, του δημόσιου νοσοκομείου – επιχείρηση κατά τα πρότυπα του νοσοκομείου Σαντορίνης, των ΣΔΙΤ και των DRGs, των αυξημένων πληρωμών των ασθενών, της γιγάντωσης των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.

Στις 23 Φεβρουαρίου απεργούμε!  

Το «ως εδώ, δεν πάει άλλο» που ακούγεται στους διαδρόμους των νοσοκομείων να ακουστεί  ΔΥΝΑΤΑ στο δρόμο και στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Στα νοσοκομεία και τα Κ.Υ μόνο το προσωπικό ασφαλείας και οι εφημερεύοντες γιατροί!

Να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να προκηρυχθούν άμεσα όλες οι κενές οργανικές θέσεις και στα δύο νοσοκομεία, να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες κρίσεων στις ελάχιστες θέσεις που έχουν προκηρυχθεί και είναι σε εκκρεμότητα.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία απόλυση υγειονομικού, να επιστρέψουν στη δουλειά οι συνάδελφοι μας που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας με όλα τα ατομικά και συλλογικά μέτρα προστασίας.
  • Να μη τολμήσουν να προχωρήσουν τα σχέδια για το «νέο ΕΣΥ» στο νομό μας. Καμία υποβάθμιση, συρρίκνωση, συγχώνευση τμημάτων-κλινικών των Νοσοκομείων.
  • Άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για επαναφορά των μισθών μας, των συντάξεων και του εφάπαξ στα επίπεδα πριν από τις περικοπές του 2012. Επαναφορά του 13ου  – 14ου μισθού.
  • Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.  Άμεση ένταξη στα ΒΑΕ.
  • Άμεση πληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών. Αυτοτελής φορολόγηση των τακτικών  εφημεριών που είχαμε κατακτήσει με αγώνες και αφαιρέθηκε με τα μνημόνια. Αφορολόγητες οι πρόσθετες εφημερίες.
  • Κατάργηση της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου ως προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή στις εξετάσεις για την ειδικότητα. Κατάργηση κάθε σχεδίου για “foundation year” ή άλλου είδους φραγμών για τους νέους πτυχιούχους ιατρικής πριν την έναρξη ειδικότητας.
  • Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για το δημόσιο σύστημα υγείας. Επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έχουν κλείσει όλα τα προηγούμενα χρόνια.
  • Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Όλοι στην Πανυγειονομική απεργία Τετάρτη 23 Φλεβάρη και συγκέντρωση στη 13:00 έξω από τα ΤΕΠ των δύο Νοσοκομείων μαζί με τα σωματεία εργαζομένων των Νοσοκομείων

Συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο το Σάββατο στις 26 Φλεβάρη 11:30 ώρα στην κεντρική πλατεία Αγρινίου για την προστασία του εισοδήματος και της υγείας από το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και άλλα σωματεία.

 


AgrinioStories