Παν/μιο Πατρών – 5ο Αθλητικό Καλοκαιρινό Camp

Τις καλύτερες εντυπώσεις
σε προσέλευση και στόχους άφησε
το φετινό 5ο Αθλητικό Καλοκαιρινό Camp
του Πανεπιστημίου Πατρών

Ολοκληρώθηκε στις 28 Ιουλίου 2023 με διάρκεια επτά εβδομάδων στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο

Αξιοσημείωτη επιτυχία για 5η συνεχόμενη χρονιά είχε το Αθλητικό Καλοκαιρινό Camp του Πανεπιστημίου Πατρών που οργανώθηκε από την Επιτροπή Αθλητισμού και την Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του Πανεπιστημίου Πατρών και υλοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο.

 

 

Σε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, εσωτερικές και εξωτερικές, ανάλογα με τα αθλήματα, τα αγωνίσματα και τις καιρικές συνθήκες, τα παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών, μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Πατρών, είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε οργανωμένα προγράμματα μαζικής άθλησης, σε ατομικά αγωνίσματα, και καλλιτεχνικά γεγονότα, γνωρίζοντας και προσεγγίζοντας τα μυστικά πολλών δημοφιλών αθλημάτων αλλά και τεχνών.

Ποδόσφαιρο, Καλαθοσφαίριση, Πετοσφαίριση, Στίβος, Αντισφαίριση, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Χορός, Σκάκι, Ζωγραφική, Ποδηλασία, παιχνίδια δεξιοτεχνίας, περιβαλλοντική εκπαίδευση και καλλιτεχνικά προγράμματα, ανέδειξαν τις δυνάμεις και τα ενδιαφέροντα των παιδιών για δημιουργική απασχόληση. Η καθοδήγηση από καθηγητές Φυσικής Αγωγής σε ένα σύγχρονο περιβάλλον με κλιματισμό, περιβάλλοντα χώρο και σύγχρονες υποδομές, συνετέλεσαν ώστε να επιτευχθεί ο σκοπός και οι στόχοι του κατασκηνωτικού προγράμματος. Καθημερινά και για επτά εβδομάδες, πάνω από 200 παιδιά από το πρωί ως νωρίς το απόγευμα, συμμετείχαν και αλληλοεπιδρούσαν σε πολλές δράσεις και εκδηλώσεις μέσα σε φιλική ατμόσφαιρα, συνεργατικότητα, ομαδικότητα και δημιουργικότητα. Αθλητές και πρωταθλητές, προσκεκλημένοι του  Camp σε τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια λειτουργίας του, μυούσαν τα παιδιά στις αξίες και τη σημασία ενασχόλησης με τον μαζικό αθλητισμό και τη δια βίου άθληση.

 

 

Οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής που στήριξαν το προπονητικό πρόγραμμα ήταν: Άρης Αγγελόπουλος-Συντονισμός & Πετοσφαίριση, Αλέκος Πολυδωρόπουλος-Καλαθοσφαίριση, Γρηγόριος Μικρώνης-Υπεύθυνος λειτουργίας & Χορός, Πάνος Παπαναγόπουλος-Ποδόσφαιρο, Ανδριάνα Δημητροπούλου-Πετοσφαίριση, Κατερίνα Πολίτη-Στίβος, Νίκος Τσιμιγκάτος-Γυμναστική, Κατερίνα Βασιλογάμβρου-Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Λουκία Αρκαδιανού Αντισφαίριση. Σημαντική θεωρείται η εθελοντική συμβολή φοιτητριών του τμ. Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία για τη σωστή ανάπτυξη της καθημερινής εκπαιδευτικής διαδικασίας του Camp καθώς και η συμβολή του Περιφερειακού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με έδρα την Πάτρα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών και αντιπρύτανης καθ. κ. Μάρκος Μαραγκός τόνισε με τη λήξη του Camp πως το συγκεκριμένο ετήσιο κατασκηνωτικό πρόγραμμα του Ανώτατου Ιδρύματος αφήνει ένα σημαντικό κοινωνικό και εκπαιδευτικό αποτύπωμα, αφού τα παιδιά του προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών και της περιοχής, όχι μόνο ψυχαγωγούνται μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς αλλά και εντάσσονται δημιουργικά σε αθλοπαιδιές και άλλες δημιουργικές δράσεις αξιοποιώντας με ιδιαίτερο τρόπο τον ελεύθερο χρόνο τους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του Πανεπιστημίου Πατρών καθ. κ. Αλέξανδρος Κατσαούνης σημείωσε πως το 5ο Αθλητικό Καλοκαιρινό Camp του Πανεπιστημίου Πατρών είναι μία δράση υποστήριξης των μελών της κοινότητας και όσων υποστηρίζουν το Πανεπιστήμιο Πατρών μέσω της διάθεσης των σύγχρονων υποδομών του τριτοβάθμιου ιδρύματος.

Ο Συντονιστής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου και του Camp μέλος Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Άρης Αγγελόπουλος και ο υπεύθυνος λειτουργίας του Camp επίσης μέλος Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής κ. Γρηγόριος Μικρώνης, δήλωσαν από κοινού πως το καλοκαιρινό Camp έρχεται κάθε χρόνο ως επιτυχημένη συνέχεια και ολοκλήρωση της ετήσιας ενασχόλησης των παιδιών στις ακαδημίες πολλών αθλημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών, προσφέροντας σε όλους τους μικρούς φίλους από τον Σεπτέμβριο κάθε έτους ως και τον Ιούλιο του επόμενου έτους, πλούσιες εμπειρίες, τεχνικές και τακτικές, γνώσεις και δεξιότητες.

Όλες και όλοι, στην τελευταία γιορτινή ημέρα ολοκλήρωσης του Camp, με την απονομή αναμνηστικών και δώρων την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023, έδωσαν την υπόσχεση πως θα ανανεώσουν το κατασκηνωτικό ραντεβού τους για τη νέα χρονιά 2024 και θα είναι πάλι μαζί, γνωρίζοντας νέες αθλητικές προκλήσεις και φιλίες.

 


AgrinioStories