Οι υπηρεσίες ύδατος δεν είναι ιδιωτικά «μαγαζιά»

Οι υπηρεσίες ύδατος θα πρέπει
να προασπίζονται το δημόσιο συμφέρον
και να συμπεριφέρονται ανάλογα

Δεν είναι ιδιωτικά «μαγαζιά» που σκοπό έχουν την κερδοφορία
και τα μεγάλα αποθεματικά
για να κομπάζουν οι δημοτικοί άρχοντες διαχειριστές τους

 

Ανακοίνωση του
Ανυπότακτου Αγρινίου

 

Εδώ και πολλά χρόνια έχει επιβληθεί και θεωρείται κανονικό στη καθημερινότητα μας η κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού παντού.  Μέσα σε τρεις δεκαετίες κατάφεραν οι μεγάλοι όμιλοι εμφιάλωσης νερού να κυριαρχήσουν το μοντέλο κατανάλωσης κονσέρβας στο νερό, ακόμη και σε περιοχές που δεν στερούνται αυτού του αγαθού όπως η δική μας.

Σήμερα παγκόσμια ημέρα του νερού οφείλουμε να τονίσουμε την αναγκαιότητα του ως δημόσιο αγαθό πλήρως απαραίτητο για την ύπαρξη μας και όχι φυσικά ως ένα ακόμη εμπόρευμα που θα χρυσοπληρώνεται από την κοινωνία προκειμένου να θησαυρίζουν οι λίγοι.

Οι υπηρεσίες ύδατος θα πρέπει να προασπίζονται το δημόσιο συμφέρον και να συμπεριφέρονται ανάλογα και όχι ως ιδιωτικά «μαγαζιά» που σκοπό θα έχουν την κερδοφορία και τα μεγάλα αποθεματικά για να κομπάζουν οι δημοτικοί άρχοντες διαχειριστές τους.

Το ενεργειακό κόστος που είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών που σκοπό έχουν να θησαυρίζουν τα καρτέλ ενέργειας που λυμαίνονται το χώρο αυτό λύνεται άπαξ και δια παντός με τη κατάργηση του χρηματιστήριου ενέργειας αλλά και με την απόλυτη προτεραιότητα στις ενεργειακές κοινότητες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που θα μπορέσουν να εκμηδενίσουν το κόστος τους και όχι φυσικά με την επιβολή μεγάλων ιδιωτικών βιομηχανικών πάρκων ΑΠΕ που θα κερδοσκοπούν ασύστολα σε βάρος όλης της κοινωνίας.

Τέλος πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα και ο Δήμος μας να αρχίσει επιτέλους να δημιουργεί παντού σ όλη του την έκταση δημόσιες βρύσες προκειμένου εμπράκτως να συμβάλει στην αντιστροφή της κατανάλωσης εμφιαλωμένου νερού επιβάλλοντας ένα άλλο μοντέλο.

Με αυτό το τρόπο θα συμβάλει στη αποπλαστικοποίηση της ζωής μας, θα μειωθούν κατά πολύ τα απορρίμματα μας και φυσικά θα περισσέψουν χρήματα στους πολίτες μιας και το νερό κονσέρβα είναι εκατοντάδες φορές ακριβότερο από αυτό του δικτύου. Ήρθε η ώρα να αφήσουμε τα παχιά λόγια και να περάσουμε σε πράξεις που θα έχουν άμεσο όφελος για όλους μας.

 

Τα ενυπόγραφα κείμενα που δημοσιεύουμε εκφράζουν τον συντάκτη τους,
χωρίς να συμπίπτουν εξ ολοκλήρου και κατ’ ανάγκη με την άποψη μας

Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα
με click στο Posted in Ανακοινώσεις