Ο τουρισμός στην Αχαΐα – Η κίνηση στον Άραξο

Θετικά είναι τα μηνύματα για τον τουρισμό
στην περιοχή της Αχαΐας με τον Άραξο
να έχει υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες

Και μπορεί η σαιζόν να μη φτάνει τα επίπεδα του 2018 και 2019, όμως φαίνεται πως βρίσκεται σε «καλό δρόμο»…

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr o  ο Αερολιμενάρχης Γιώργος Γκουβίτσας, «η κίνηση προχωράει ενώ βρισκόμαστε πλέον στην καρδιά του καλοκαιριού. Μέχρι τώρα περίπου 45.000 επιβάτες έχουν περάσει από το αεροδρόμιο, χωρίς να έχουμε επισκέπτες από τις χώρες που εμπλέκονται στον πόλεμο, Ρωσία και Ουκρανία. Δεν έχουμε επίσης κόσμο από Λετονία και Λιθουανία ενώ υπάρχει μόνο μία πτήση από την Εσθονία.  Μία πτήση υπάρχει μόνο και από την Πολωνία από όπου άλλες χρονιές είχαμε πολλούς ταξιδιώτες. Πολωνοί, Ουκρανοί, Ρώσοι ήταν πολύ καλοί «πελάτες» για τον Άραξο. Από αυτές τις χώρες έρχονταν πάνω από 40.000 επισκέπτες.

Αν και είμαστε στη μέση της σαιζόν πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλύτερα από πέρσι. Τα δύο προηγούμενα χρόνια είχαμε την πανδημία, από 190.000 που κάναμε το 2018 και το 2019, πέσαμε την πρώτη χρονιά στις 23.000 και τη δεύτερη 73.000. Θέλω να πιστεύω ότι φέτος θα περάσουμε και τις 100.000 μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Αν είχαμε και τις χώρες που εμπλέκονται στο πόλεμο θα ξεπερνούσαμε τις 150.000. Υπάρχουν πτήσεις όλη την εβδομάδα, εκτός από την Πέμπτη, και από την Γερμανία, από τη Γαλλία, τη Σλοβακία, την Τσεχία. Σε σχέση με τις δύο προηγούμενες χρονιές που ήταν δραματικές, είμαι ικανοποιημένος για φέτος. Πιστεύω ότι θα φτάσουμε σιγά σιγά τα επίπεδα του 2018 και 2019».

«Χρειάζεται όμως προσπάθεια και προβολή του τόπου που είναι καταπληκτικός. Δεν έχει γίνει κατά τη γνώμη μου η κατάλληλη προβολή από τους αρμόδιους φορείς. Στην περιοχή μας πρέπει να γίνουν βελτιώσεις, να φτιαχτούν δρόμοι, να μπουν φωτισμοί. Σε κάποια σημεία είμαστε σε πρωτόγονα στάδια» καταλήγει ο κ. Γκουβίτσας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας Δημήτρης Διαμαντόπουλος αναφέρει στο thebest.gr:

«Μέχρι και το τέλος Ιουλίου η κίνηση που έχει σημειωθεί είναι ικανοποιητική. Η πληρότητα στα ξενοδοχεία της περιοχής έχει ανέβει. Είναι και φυσιολογικό γιατί βρισκόμαστε σε περίοδο αιχμής. Αναμένουμε και για τον Αύγουστο πληρότητα πάνω από 80% στα ξενοδοχεία της περιοχής. Το στοίχημα είναι ο Σεπτέμβριος καθώς και το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Αυτή τη στιγμή η περιοχή της Δυτ. Αχαΐας έχει περισσότερο κόσμο που έρχεται από το εξωτερικό όπως και τα ξενοδοχεία της Πάτρας. Η Ανατολική Αχαΐα έχει κόσμο και από το εξωτερικό και το εσωτερικό. Παρά το γεγονός ότι η κίνηση είναι ικανοποιητική σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συγκρίνουμε τη χρονιά με τα τουριστικά έτη 2018 και 2019 καθώς λείπουν από την περιοχή, την Αχαΐα αλλά και την Ηλεία Ρώσοι, Ουκρανοί, Λευκορώσοι».

 

Πηγή

AgrinioStories