5 Ιουνίου 2023

Ο Αντ.Τζογάνης πρόεδρος της Δημ. Κοιν. Αγρινίου

Με κλήρωση μετά από τρεις ψηφοφορίες
πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγρινίου
εκλέχτηκε ο Αντώνης Τζογάνης

  • του Λ. Τ.

Τελικά η αντισυνταγματικότητα των νόμων του Βορίδη για την τοπική αυτοδιοίκηση έφερε τα πάνω κάτω στο τοπικό συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας του Αγρινίου και όχι μόνο.

Από σήμερα το μεσημέρι και μετά από εκλογές, που πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου, στις 10:00 το πρωί, πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Αγρινίου, δεν είναι πια η κ. Φωτεινή Βλάχου, της παράταξης του κ. Παπαναστασίου, αλλά ο κ. Αντώνης Τζογάνης, ο οποίος ήταν μέλος του συνδυασμού της κ. Χριστίνας Σταρακά.

Σύμφωνα λοιπόν με την πρόσκληση για κατεπείγουσα ειδική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Αγρινίου που έστειλε η πρώτη σε σταυρούς προτίμησης σύμβουλος του μεγαλύτερου σε εκλογική δύναμη συνδυασμού της κοινότητας Αγρινίου, κ. Βλάχου Φωτεινή, προς τους τοπικούς δημοτικούς συμβούλους, Μποκόρο Κωνσταντίνο Παρμάκη Γιώργο, Καββαδία Θεόδωρο, Κουτσούκη Αγγελική, Τζογάνη Αντώνη, Γράβαλου – Καζαντζή Στέλλα, Ζαρκαδούλα  Νικόλαο, Αλεξα Δήμητρα, Τσερμετζέλη Κωνσταντίνος, και Γερούτη Θανάση (την οποία μπορείτε να δείτε ΕΔΩ) με μοναδικό θέμα την εκλογή προέδρου του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Αγρινίου, για τη δημοτική περίοδο έως τις 31-12-2023, πραγματοποιήθηκε η εκλογική διαδικασία με δύο υποψηφίους για την θέση του προέδρου: την κ. Φωτεινή Βλάχου και τον κ. Αντώνη Τζογάνη.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 10 τοπικοί δημοτικοί σύμβουλοι (η κ. Γράβαλου – Καζαντζή Στέλλα απουσίαζε) και η καταμέτρηση έδωσε το παρακάτω αποτέλεσμα:

Φωτεινή Βλάχου:3 ψηφοδέλτια, Αντώνης Τζογάνης : 5 ψηφοδέλτια και 2 λευκά

Επειδή κανένας από τους δύο υποψηφίους δεν συγκέντρωνε το 50%+1 που απαιτεί ο νόμος για την εκλογή του προέδρου, η ψηφοφορία επαναλήφθηκε και το αποτέλεσμα ήταν ξανά το ίδιο:

Φωτεινή Βλάχου:3 ψηφοδέλτια, Αντώνης Τζογάνης : 5 ψηφοδέλτια και 2 λευκά

Στην τρίτη ψηφοφορία που ακολούθησε αφού και πάλι κανένας υποψήφιος δεν συγκέντρωσε το 50%+1, το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε ως ακολούθως:

Φωτεινή Βλάχου:4 ψηφοδέλτια, Αντώνης Τζογάνης : 4 ψηφοδέλτια και 2 λευκά

Λόγω και της τελευταίας ισοψηφίας των δύο υποψηφίων, μετά από κλήρωση που ακολούθησε, πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγρινίου εκλέχτηκε, ο κ. Αντώνης Τζογάνης.

Πρόεδρος όμως δεν άλλαξε μόνο στην τοπική δημοτική κοινότητα του Αγρινίου.

Αλλαγές είχαμε και στην τοπική δημοτική κοινότητα του Καινούργιου και της Παραβόλας, ενώ αναμένεται το αποτέλεσμα της διαδικασίας στο Παναιτώλιο και τον Άγιο Κωνσταντίνο.

Στο Καινούργιο ο κ. Δημήτρης Διαμάντης αντικατέστησε τον. Βασίλη Καραγκούνη και στην Παραβόλα ο κ. Διονύσης Γιαννακάς αντικατέστησε τον κ. Χρήστο Μουτάφη

Στο αξίωμα του παρέμεινε ο πρόεδρος της τοπικής δημοτικής κοινότητας Λεπενούς, κ. Κωνσταντίνος Σταμάτης.

 


AgrinioStories