Νοσοκομείο Αγρινίου: Όλα καλά – Πάμε για εγκαίνια

Δεν ξέρω αν το καταλάβατε,
αλλά πάμε για εγκαίνια

  • γράφει ο provocatorας

Όπως μάθαμε προχθες, ο κ. Καραγκούνης, συναντήθηκε με τον κ. Γιάννη Καρβέλη, «σχετικά με τις πολύ σημαντικές εξελίξεις αναβάθμισης των Υπηρεσιών Υγείας του Νοσοκομείου Αγρινίου και συγκεκριμένα τη λειτουργία στο αμέσως επόμενο διάστημα μονάδας εμφραγμάτων και βεβαίως την ολοκλήρωση των εργασιών για τη λειτουργία αιμοδυναμικού εργαστηρίου».

Ο κ Καρβέλης «διαβεβαίωσε τον κ. Καραγκούνη πως σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε σύντομα να αποκτήσει η Αιτωλοακαρνανία το αιμοδυναμικό εργαστήριo».

Είδατε, τι ωραία που τα λένε οι διοικήσεις με τους βουλευτές!!!

Και τα λένε αυτά, γιατί, ως γνωστόν, στην Αιτωλοακαρνανία έχουμε μια περίεργη σχέση με το χρόνο…

Ζούμε μια κατάσταση ανάλογη με εκείνη στην θρυλική διαφήμιση στο μακρινό Tennessee του Κεντάκυ, με τους εργάτες που πετάνε τις τάπες στα βαρέλια, περιμένοντας το ουΐσκι να ωριμάσει.

 

 

Εμείς βέβαια ούτε ουΐσκι έχουμε για να ωριμάσει , ούτε λεφτά για τάπες.

Έχουμε όμως ιδέες. Ιδέες να φαν κι οι κότες… Τις παίρνουμε λοιπόν, τις πετάμε και περιμένουμε.

Περιμένουμε τα «τρία κακά της μοίρας μας» να γίνουν τέσσερα.

Αλλά περνάει ο καιρός
και δεν αλλάζει ο αριθμός.
Και πάει σύννεφο η αντράλα
και φέρνει γύρα ο κουρνιαχτός.

Τέρμα όμως η ποίηση. Επιστροφή στην πραγματικότητα.

Δεν ξέρω αν καταλάβατε κάτι απ’ αυτά που είπε ο Υπεάρχης με τον Βουλευτή, αλλά εμείς, που έχουμε και κάτι πληροφορίες από μέσα, αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ένα: πάμε για εγκαίνια.

Μέσα στο Σεπτέμβριο, το πολύ αρχές Οκτώβρη η καρδιολογική του νοσοκομείου Αγρινίου θα έχει τμήμα εμφραγμάτων, λένε οι πληροφορίες

Βέβαια μέχρι τώρα και ο σχεδιασμός και οι δηλώσεις έκαναν λόγο για μονάδα εμφραγμάτων κι όχι για τμήμα, αλλά «στην αναβροχιά καλό είναι και το χαλάζι». Γιατί τι είναι η δημόσια υγεία; ΗΔημόσια υγεία είναι η τέχνη του εφικτού στην υγεία. Θέληση για συμβιβασμούς να υπάρχει κι όλα γίνονται. Τσαπατσούλικα μεν, αλλά γίνονται. Εκεί που πριν από δύο μήνες έκλεινε η καρδιολογική, γιατί δεν είχε γιατρούς, τώρα αποκτάει και τμήμα εμφραγμάτων.

Βέβαια ένα θέμα στη στελέχωση του τμήματος με νοσηλευτικό προσωπικό υπάρχει ακόμα, αλλά, αφού το ξέρει η υπηρεσία, όλα καλά.

Να μου το θυμηθείται: Κάπου μέσα στο Νοέμβρη θα ξεκινήσει και το αιμοδυναμικό.

Κια μετά εκλογές…

Και μετά καταμέτρηση των ψήφων…

Και μετά;… Μετά ποιος ζει, ποιός πεθαίνει;!

 


AgrinioStories