Νίκος Παπαναστάσης: «Ο λαός δεν πρέπει να δείξει καμία ανοχή»

Νίκος Παπαναστάσης:
«Ο λαός δεν πρέπει να δείξει
καμία ανοχή και αναμονή στη νέα κυβέρνηση»

Η νέα κυβέρνηση αποτελεί μια ανακύκλωση προσώπων και υπουργών με γνωστές αντιλαϊκές περγαμηνές που αναλαμβάνει κρίσιμες αποστολές για την υλοποίηση της σκληρής ατζέντας σε βάρος του λαού, τόνισε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο «Blue Sky».

Όπως σημείωσε, η νέα κυβέρνηση έχει όλα τα προσόντα για να αναδειχθεί χειρότερη από τις προηγούμενες, γι’ αυτό ο λαός δεν πρέπει να δείξει καμία ανοχή και αναμονή, αλλά να συνεχίσει τους αγώνες, όπως προτάσσει το ΚΚΕ.

Γιατί η επόμενη μέρα θα είναι πολύ δύσκολη για τον λαό, με τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης που θα του φορτώσουν στην πλάτη, με αυστηροποίηση της δημοσιονομικής πολιτικής και νέο γύρο φοροληστείας και πρωτογενών πλεονασμάτων. Γι’ αυτό επισήμανε ότι χρειάζεται πραγματική λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση.

Σχετικά με την είσοδο φασιστικών μορφωμάτων στη Βουλή, ο Ν. Παπαναστάσης ξεκαθάρισε αρχικά ότι η τροπολογία της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν επικίνδυνη καθώς εμπεριείχε τη θεωρία των δύο άκρων.

Επίσης υπογράμμισε ότι ο φασισμός αντιμετωπίζεται από το λαϊκό κίνημα και ότι πρέπει να συνειδητοποιηθεί από τη νεολαία ότι ο πατριωτισμός δεν έχει σχέση με τα φασιστικά μορφώματα, που είναι η σπορά των δοσιλόγων και των συνεργατών των Γερμανών στην Κατοχή.

Τόνισε ακόμα ότι οι ρίζες του φασισμού είναι βαθιές μέσα στο κράτος και είναι γέννημα του συστήματος. Τροφοδότης του φασισμού, είπε, είναι η επίσημη πολιτική της ΕΕ, ο αντικομμουνισμός και η θεωρία των δύο άκρων, την οποία στηρίζουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Είναι η πολιτική της ΕΕ για την καταστολή της μετανάστευσης και του εργατικού – λαϊκού κινήματος.

Τέλος, ανέδειξε τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής.

 

 

 


AgrinioStories