Ἐν Ἀγρινίῳ τῇ 2η Μαΐου

Αγρινιώτικο καλαντάρι Απριλίου

2 Μαΐου 1901

Ο διάδοχος Κωνσταντίνος στο Αγρίνιο

Στον ξωκλήσι του Αγίου Κωνσταντίνου, το οποίο απείχε δύο χιλιόμετρα περίπου από το κέντρο της πόλης και σε χρόνο 20 λεπτά της ώρας, ο διάδοχος Κωνσταντίνος έφτασε στις 4:00΄ το απόγευμα «περιστοιχούμενος από υπρετετρακοσίους ευσταλείς εφίππους άνδρας εκδραμόντας επίτηδες εις προϋπάντησιν της Α. Υ. (Αυτού Υψηλότητος), μέχρι του Αχελώου».
Εκεί τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος του Αγρινίου, Γιώργος Μπαϊμπάς, με ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο και τις υπόλοιπες αρχές του τόπου. «Πίλοι και χείρες υψούνται απειράριθμοι εις τον αέρα και ζητωκραυγαί ουρανομήκεις ηκούοντο διαρκώς καθ’ όλην την ατελειώτον γραμμήν του πλήθους» (Δείτε Περισσότερα ΕΔΩ)

 

2 Mαΐου 2002

Κηδεύεται ο Θανάσης Κακογιάννης

Σαν σήμερα πριν από 21 ακριβώς χρόνια κηδεύτηκε στο νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου ο Θανάσης Κακογιάννης: ένας πρόσφυγας από τα Αλατσάτα της Μικράς Ασίας και μαζί του κηδεύτηκε και η απόδοση της τιμής, που οφείλει η πόλη του Αγρινίου, σε έναν άνθρωπο που εκλέχτηκε μία φορά Δήμαρχός της, για να εφαρμόσει στην πράξη μια άλλη μορφή τοπικής αυτοδιοίκησης από αυτή που γνωρίζουμε σήμερα, και δυο φορές εκπρόσωπος της επαρχίας Τριχωνίδας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, για να αγωνιστεί για μια διαφορετική Ελλάδα, μέσα σε έναν διαφορετικό κόσμο, από αυτόν που οικοδόμησε το μοίρασμα του κόσμου από τους Άγγλους, τους Σοβιετικούς και τους Αμερικάνους, στις μέρες του, αλλά και από αυτόν που συντηρούν οι Γερμανικές, Αμερικάνικες, Αγγλικές, Ρώσικες και Κινέζικες πολυεθνικές, στις μέρες μας.. (Δείτε Περισσότερα ΕΔΩ)

 

Φωτογραφία ανάρτησης: Θανάσης Κακογιάννης
Έρευνα – Κείμενα: Λ. Τηλιγάδας
Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα
με click πάνω στην κάρτα που ακολουθεί
ή στο Posted in Ημερολόγιο Αγρινίου