Μωραΐτης: «Επικοινωνιακή φούσκα τα επιδόματα»

Θάνος Μωραΐτης: «Επικοινωνιακή φούσκα
τα επιδόματα – κοροϊδία του κ. Μητσοτάκη!»

Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, αναφορικά με τις ενισχύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τις οποίες και χαρακτήρισε «επικοινωνιακή φούσκα κι επιδόματα – κοροϊδία».

«Η κυβέρνηση με τις ενισχύσεις – ψίχουλα εμπαίζει για άλλη μια φορά την ελληνική κοινωνία», τόνισε, ενώ πρόσθεσε πως «οι αλλεπάλληλες αυξήσεις σε ρεύμα και υγρά καύσιμα είναι υπέρογκες» και «ροκανίζουν αμέσως, τόσο τις αναιμικές επιδοτήσεις, όσο και τα εισοδήματα». Μάλιστα, ανέφερε ότι «είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται να μειώσει τις τιμές, αλλά να στήσει έναν μηχανισμό προεκλογικής εξαπάτησης».

Όπως υπογράμμισε, «για να ανασάνει η κοινωνική πλειοψηφία η λύση είναι η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα», «η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ» και «η επιβολή πλαφόν στη χονδρική και λιανική τιμή ρεύματος και φυσικού αερίου».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μήνες τώρα, αρνείται πεισματικά να λάβει αυτά τα απαραίτητα μέτρα. Κλείνει το μάτι στην αισχροκέρδεια και οδηγεί τους πολίτες σε ραγδαία φτωχοποίηση», είπε, κλείνοντας τη δήλωσή του αναφέροντας πως «πρέπει να φύγει όσο πιο γρήγορα γίνεται, ώστε να ανασάνει η κοινωνία».

Αναλυτικά, η δήλωσή του:

«Η κυβέρνηση με τις ενισχύσεις – ψίχουλα εμπαίζει για άλλη μια φορά την ελληνική κοινωνία, καθώς τα νέα μέτρα που εξήγγειλε δεν επαρκούν ούτε για ζήτω. Οι αλλεπάλληλες αυξήσεις σε ρεύμα και υγρά καύσιμα είναι υπέρογκες. Ροκανίζουν αμέσως, τόσο τις αναιμικές επιδοτήσεις, όσο και τα εισοδήματα. Τόσο η κάρτα καυσίμων (Fuel Pass), όσο και το Power Pass, δεν είναι παρά η επιτομή της κοροϊδίας.  Το πολυδιαφημισμένο επίδομα των 600 ευρώ, δε, συνιστά την απόλυτη απάτη. Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται να μειώσει τις τιμές, αλλά να στήσει έναν μηχανισμό προεκλογικής εξαπάτησης. Τίποτα, όμως, δεν μπορεί να κρύψει την ευθύνη του για τη ληστρική επίθεση στο εισόδημα των πολιτών τον τελευταίο χρόνο.

Για να ανασάνει η κοινωνική πλειοψηφία η λύση είναι:

  1. Η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα.
  2. Η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.
  3. Η επιβολή πλαφόν στη χονδρική και λιανική τιμή ρεύματος και φυσικού αερίου.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μήνες τώρα, αρνείται πεισματικά να λάβει αυτά τα απαραίτητα μέτρα. Κλείνει το μάτι στην αισχροκέρδεια και οδηγεί τους πολίτες σε ραγδαία φτωχοποίηση.

Πρέπει να φύγει όσο πιο γρήγορα γίνεται, ώστε να ανασάνει η κοινωνία!»

 


AgrinioStories