Μ. Κότσαρη: «Χαράσσοντας τη ζωή του ψαρά»

Συνεχίζεται στον Τοπικό Κόμβο_Local HUB
του Messolonghi By Locals η έκθεση,
«Χαράσσοντας τη ζωή του ψαρά»,
του εικαστικού – χαράκτη Μιχάλη Κότσαρη

Ο Μιχάλης Κότσαρης, γεννήθηκε στο Αιτωλικό. Το 1998, δημιούργησε μαζί με τον αδερφό του Χαράκτη και ζωγράφο, Γρηγόρη Κότσαρη τον πρώτο εικαστικό χώρο στην πόλη του, την Αίθουσα Τέχνης “Έργω 1998”. Εκτός από τη ζωγραφική, έχει ασχοληθεί με την Αγιογραφία ενώ η Χαρακτική είναι σήμερα η κύρια ενασχόλησή του.

Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών και του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας. Τακτικό μέλος του ΔΣ του Μουσείου Βάσως Κατράκη-Κέντρου Χαρακτικών Τεχνών. Μέλος στο ΔΣ του Πνευματικού Ιδρύματος “Ευανθία Καρβέλη”. Πρόεδρος την τριετία 2018-2021 του ιστορικού Πολιτιστικού Συλλόγου “Το Αιτωλικό” και σημερινός Γραμματέας του.

Έχει πραγματοποιήσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις και δεκάδες ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 2009 εκπροσώπησε την Ελλάδα στην IX International Biennale, Aqui Prise- Aqui Therme, στην Genova της Ιταλίας. Έργα του βρίσκονται σε πολλές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

 

Η έκθεση αποτελείται από 14 πρωτότυπα έργα, στα οποία αποτυπώνονται με πλήθος χρωματικών συνδυασμών και τεχνικών, πολλές φορές παίρνοντας την μορφή συμβόλων, ψάρια, αντικείμενα και αλιευτικά εργαλεία, τοπία και συμβάντα, από την καθημερινή ζωή των ψαράδων της λιμνοθάλασσας και αποτελεί μέρος του έργου «Χαράσσοντας τη ζωή του ψαρά» που υλοποιεί ο οργανισμός Messolonghi by Locals-Μεσολόγγι των Ντόπιων, υπό την Αιγίδα και Επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στόχος του έργου είναι η ανάδειξη της παραδοσιακής αλιείας στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού και η βιωματική γνωριμία ντόπιων και επισκεπτών με αυτήν.

Στο πλαίσιο της έκθεσης κυκλοφορεί
και το ημερολόγιο
του #Messolonghibylocals για το 2023

 

 

Tο ημερολόγιο συμπεριλαμβάνει και τα 14 πρωτότυπα έργα του Μιχάλη Κότσαρη που παρουσιάζονται στην έκθεση και εκτός από τον #ΤοπικόΚόμβο_LocalHUB, μπορείτε να το προμηθευτείτε και εκτός Μεσολογγίου, με τηλεφωνική παραγγελία στο 2631302048 ή με email στο info@messolonghibylocals.com

  • Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα-Κυριακή 10:00-14:00 και 17:30-20:00.
  • Για ομαδικές επισκέψεις επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2631302048 και στο email info@messolonghibylocals.com
  • Φωτογραφίες: Σωτήρης Χασιώτης

 


ΑgrinioStories